Válogatottunk ma debütál az Eb-n


2016-06-14 11:17:49  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Válogatottunk ma debütál az Eb-n főképe
Talán a kevésbé futballszeretők is értesültek arról, hogy 44 év után a magyar labdarúgó válogatott kijutott az Európa-bajnokságra. Nemzeti tizenegyünk az F csoportban Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával találkozik. Országszerte rendkívül nagy az érdeklődés a meccsek iránt, és talán még azok is leülnek a képernyő elé, akik nem feltétlenül a sportág szerelmesei. Király Gáborék debütáló meccsüket június 14-én 18 órától játsszák, az ellenfél Ausztria lesz. A kontinensviadalról, a magyarok esélyeiről a helyi sportélet néhány képviselőjét kérdeztük.

Lengyel Ferenc (a PELC szakmai igazgatója): Eddig meg vagyok elégedve az Eb színvonalával, a „kiscsapatok” mérkőzései is nagyon izgalmasak. Nagyon bízom benne, hogy még egyszer olyan eset nem fordul elő, mint ami az Anglia – Oroszország mérkőzést követően a lelátókon és a város utcáin történt. Természetesen nagyon szorítok a mieinknek, ha azt a racionális, szenvedélyes és fegyelmezett játékot, amit az elmúlt egy-másfél évben láthattunk tőlük, ki tudják vinni ismét a pályára, véleményem szerint meglehet a továbbjutás, de nagyon nehéz lesz.

Mezei Csaba (a Bakony Judo Klub edzője): Az eddigi játéknapokat sajnos a munkahelyi elfoglaltságok és a sok edzés miatt még nem volt időm figyelemmel kísérni, de az összefoglalókat igyekeztem megtekinteni. A klub körül is sok a teendő, hiszen június 18-án a Miniolimpia keretein belül judo versenyt rendezünk, két nappal később pedig övvizsga lesz, így ez köti le minden szabadidőmet. Természetesen szurkolok a magyaroknak, hatalmas eredmény lenne, ha továbbjutnánk a csoportból.

Györkös Bence (a PELC utánpótlás játékosa): Már az is nagy dolog, hogy részesei lehetünk az Eb-nek,de ha már kijutottunk, jó lenne második vagy harmadik helyen továbbjutni a csoportból. Az osztrákok ellen véleményem szerint minimum pontot kellene szereznünk, de akár még a három pont is benne lehet a játékunkban. Szombaton Izlandot meg kellene verni, utolsó csoportmeccsünkön a portugálok ellen viszont a pontszerzés is bravúr lenne.

Cseh László (a Pápai SE vízilabda edzője): Természetesen nézem a bajnokságot, sajnos eddig még igazán jó mérkőzést nem láttam. Olyan csapatok szereztek három pontot, akik nem igazán érdemelték meg, gondolok itt az olasz vagy a francia válogatottra. A magyarok mellett az angolokért szorítok, sajnálom hogy Oroszország ellen elhullajtottak két pontot. A mieinktől bátor és önbizalommal teli játékot várok, remélem, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány Szalai Ádám helyett Nikolics Nemanjanak szavaz bizalmat a kezdőben. A nyitómeccsünkön sok múlik, ha ma jó eredményt érünk el, nem lehetetlen a továbbjutás.

A 18 órakor kezdődő találkozót az Esterházy-kastély udvarán felállított focisátorban is figyelemmel lehet kísérni, érdemes időben érkezni, hiszen a telt ház szinte garantált. A szurkolók helyeiket 17 órától foglalhatják el, a belépő 800 forint, mely teljes egészében lefogyasztható.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!