Elhunyt a korábbi klasszis


2010-04-10 11:39:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elhunyt a korábbi klasszis főképe
Tragikus hirtelenséggel, 65 éves korában elhunyt Varga Zoltán, a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi olimpiai bajnok játékosa. A kiváló labdarúgó Zuglóban, a Kövér Lajos utcai pályán játék közben esett össze, és a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. Varga Zoltán a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi világklasszis játékosa 1944. december 31-én született Válon. A Ferencvárosban vált országszerte ismert és elismert játékossá. A zöld-fehérekkel négyszer nyert magyar bajnoki címet, egyszer pedig az UEFA-kupa elődjét, a Vásárvárosok Kupáját is elhódította. Varga a magyar válogatottban 12 alkalommal lépett pályára, ezeken a fellépéseken 2 gólt szerzett. A nemzeti tizeneggyel 1964-ben olimpiai aranyérmet és Európa-bajnoki bronzérmet nyert. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 bajnoki mérkőzésen 53-szor volt eredményes. Varga az 1968-as mexikói olimpián disszidált, ezt követően külföldi csapatokban futballozott, játszott többek között a Hertha BSC-ben, az Ajaxban és a Borussia Dortmundban is.

Forrás:nso.hu

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!