Egészségnap a Weöresben


2016-06-13 18:22:23  | cikk: ha  | 


Egészségnap a Weöresben főképe

A Weöres Sándor Általános Iskolában hagyományos rendezvény az egészségnap. Évente rendszerint két alkalommal szervezik meg ezt a programot, amikor alsósok és felsősök kötetlen programok keretében tanulnak arról, hogy miként élhetnek egészségesebben.

Ezúttal is a sport, az egészséges ételek, a játék, a mozgás állt a nap középpontjában. Először az osztályok egy vitaminokról szóló rövidfilmet néztek meg, ehhez kapcsolódóan ujjfestéssel készítettek képeket. Ezt követően termeikben dolgoztak, szendvics-szépségversenyre készítettek egészséges, finom és mutatós falatokat. A gyerekek nagyon sok zöldséget használtak a szendvicsek elkészítéséhez, teljes kiőrlésű kenyerekre építették fel a látványos dekorációt.

A gyerekek nagyon szeretik ezeket a kötetlen programokat

10 órától aztán forgószínpadszerűen váltották egymást a helyszíneken a csoportok. Az alsósok többek közt relaxálhattak, tanácsokat kaptak a fogápolásra vonatkozóan, gyalogos és kerékpáros közlekedési ismereteiket Tarnai Miklós segítségével gazdagíthatták egy akadálypályán, Katzer Évával táncterápiás foglalkozáson vehettek részt, de voltak személyiségfejlesztő foglalkozások is Herczeg Diával. A felsősök a higiénia történetéről hallhattak előadást, az újrahasznosítás jegyében műanyag palackokból építettek szobrokat, Komáromi Sándorral játszhattak, dr. Kovács Jenő állatorvos pedig a házi kedvencek tartásáról beszélt a diákoknak.

Alsósok és felsősök is megfordultak a tornateremben, ahol asztalitenisz-bajnokság volt, forgóztak a diákok, aki az osztály legjobbja lett, az dr. Áldozó Tamással játszhatott. Városunk polgármestere elmondta, hogy nagyon szereti ezt a sportot és némileg edzésben is van, mert gyerekeivel is játszik időnként, akik versenyszerűen űzik-űzték az asztaliteniszt. Délután aztán az iskolában métabajnoksággal tették fel a koronát a napra, a Weöresben ez a régi magyar csapatjáték a legnépszerűbb, ha kikapcsolódásról van szó.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!