Szent István Nap a Malom-tónál


2016-06-13 18:24:49  | cikk: Babos Petra  | 


Szent István Nap a Malom-tónál főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy a nyári szünet előtti napon megrendezik a névadóról elnevezett diáknapot. Az egész napos programnak idén a festői Malom-tó adott otthont.
Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató elmondta, a Szent István Napot már tizenöt év megszervezik. Igyekeznek minden évben más helyszínt választani, idén a Malom-tónál töltötték el a napot. A nagy népszerűségnek örvendő eseményen az iskola összes diákja részt vett.
Englertné Nyerges Ritától, a diákönkormányzat munkáját segítő tanártól megtudtuk, minden évben igyekeznek színes és változatos programokat összeállítani a diáknapra, ahol a tanulók elmondásuk szerint évről évre jól érzik magukat.
A gyerekek igazán jól érezték magukat
-A délelőtt során forgószínpad szerűen vehettek részt a tanulók a programokon. Az alsó tagozatosok Aprajafalván vidám sorversenyeket, és egyéb ügyességi és gyorsasági feladatokat, keresztrejtvényeket fejthettek, míg a felsősök kötélhúzó, papírgalacsin dobáló, célbadobó és sorversenyen mérhették össze ügyességüket a tó körül. A fiúk pedig focitornán vehettek részt. A diáknap különlegessége a ragadozó madár bemutató volt, ami ámulatba ejtette a tanulókat, hiszen ők is karjukra vehették a sólymot.
Csákvári Alexandra 8. a osztályos diák, a diákönkormányzat elnöke jól érezte magát a rendezvényen. A fiatal lánynak a galacsindobáló verseny tetszett a legjobban, ott sokat nevettek. Alexandra szerint nagyon jó ötlet a diáknap, főleg, amikor a természetben tudják tölteni azt a friss levegőn.
A programon sok szülő is részt vett, akik örömmel főzték a bográcsokban az ebédet. Szabó Gábor, az iskola szülői munkaközösségének elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy egy közös napot együtt töltsön szülő, gyermek és tanár. Ez egy tökéletes alkalom az iskola és a szülők közötti kapcsolat elmélyítésére, egy kicsit együtt tudnak lenni és beszélgetni, egy kellemes napot eltölteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!