Két bronz az országos diákolimpia döntőn


2016-06-13 14:22:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két bronz az országos diákolimpia döntőn főképe
Az idei évben Tatán rendezték meg az országos judo diákolimpia döntőt. A bajnokságon a Bakony Judo Klub fiataljai is tatamira léptek, összesen hat versenyző igyekezett minél előrébb végezni. Végh József, az egyesület elnöke a finálé kapcsán azt mondta, érezhető volt, hogy a judokák három hete nem edzenek intenzíven, az elért helyezések reálisak, ebben a versenyben több nem volt.
- Ebből a bajnokságból ennyit lehetett kihozni, de úgy gondolom, nincs okunk panaszra. Vörös Seronnak és Sági Dánielnek az országos viadalon elszenvedett sérülésük után nagyon jól jött ez a verseny és a két bronzérem az önbizalmuknak is jót tett, az ifisták ugyanakkor láthatták, mi az a szint, ahová jó lenne, ha eljutnának. Németh Csongornak és Tóth Kristófnak egyaránt két-két meccs jutott, sajnos mindkétszer jobbnak bizonyultak náluk az ellenfelek. Mindkettőjüknek ez a junior mezőny még erős, de pozitív a hozzáállásuk a versenyzéshez. Vida Máté szintén kétszer állt tatamira, és nála is jobbak voltak ellenfelei. A miskolci Pusztai Martintól kikapni nem szégyen. A sorsolás rá nézve kedvezőbb volt, így egy hetedik hellyel zárta a versenyt. Pákozdi Bence -73 kilogrammban előbb az újpesti Erdőssel, majd a győri Volterrel küzdött, és mindkettő legyőzte. A szokásos erős mezőny gyűlt össze ebben a súlycsoportban, és most a sorsolás sem segített minket sokat. Bencén is érezhető volt, hogy három hete inkább az övvizsgára koncentrál, ő is hetedikként zárt. Sági Dániel a verseny előtt megküzdött a mérleggel, végül némi atlétika után befért a -100 kilogrammos súlycsoportba. Három mérkőzése volt, az első ellenfelét magabiztosan győzte le, majd két magasabban kvalifikált versenyzőtől kikapott, a bronzérem teljesen reális eredmény tőle, főleg a vállsérülése után. Vörös Seronnal a 63 kilogrammos mezőny mellett döntöttünk, az első mérkőzését a pécsi Uszkay ellen magabiztosan nyerte. Sajnos a döntőbe jutásért vívott meccset a kaposvári Forrai ellen egy árva yukoval elveszítette, így a bronzmérkőzésen vigasztalódhatott. Ott esélyt sem adva ellenfelének egy yuko értékű dobás után egy leszorítással ippon értékűre hozta a győztes meccset, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Minden versenyzőnek gratulálunk és köszönjük, hogy az övvizsga felkészülés időszakában is bevállalták az országos szintű versenyzést és szinte mindenki számszerű eredménnyel tért haza. Az ifjúsági korú versenyzőknek külön köszönet, hogy két korosztállyal feljebb is vállalták a küzdelmeket.
A szezon hazai bajnoksággal folytatódik, a Miniolimpia keretein belül június 18-án a Küzdősport Centrumban nemzetközi versenyen szoríthatunk a pápaiaknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!