Évzáró kerti parti a Tarczyban


2016-06-11 20:45:18  | cikk: Babos Petra  | 


Évzáró kerti parti a Tarczyban főképe
A csöpögő eső sem tántorította vissza a lelkes szülőket és diákokat a mára már hagyományosnak mondható Tarczy partitól, amit ötödik éve szervez meg a diákönkormányzat.
A különleges diáknap lényege, hogy a tanárok, a szülők, hozzátartozók és a diákok együtt játsszanak, szórakozzanak, s töltsenek el egy kellemes délutánt.
Idén 26 helyszínen 30 programmal várták a gyerekeket és szüleiket, melyek között volt vetélkedő, foglalkozás, előadás és színpadi bemutató is.
A program elején Venczel Csaba igazgató köszöntötte a szép számban összegyűlteket az iskola aulájában, valamint Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, a Tarczy iskola iskolarendőre, oklevelet adott át az igazgatónak, mely szerint az iskola az egyik legjobban teljesített az idei tanévben a Mondj igent a biztonságra elnevezésű programban.
Turi Ilona, a diákönkormányzatot segítő tanár elmondta, rendkívül változatos tevékenységek várták az osztályközösségeket, melyekért pontokat kaphattak, a legtöbb pontot gyűjtött osztály választhatott az Esterházy-kastély, a Várkertfürdő vagy a mozi csoportos belépői közül.
-Az izgalmas feladatok között voltak fajátékok, trükkös bringák, sudoku, kosárra dobás, kötélhúzás, KRESZ-totó, lengőteke, lófuttatás, peonza, pingpong, röplabda, sakkverseny, számítógéptermi program, szkander, tollaslabda és ugrókötél. A gyerekek rajzolhattak is hatalmas papírokra. A pápai tűzoltók is kilátogattak a rendezvényre egyik autójukkal, amit belülről is megtekinthettek az érdeklődők. A szülők előadást hallgathattak meg az internet veszélyeiről a Gyermekmentő Szolgálat munkatársaitól, Nagy Istvántól és Sterner Zoltántól – tájékoztatta hírportálunkat a szervező.
A tarczys diákok elmondása szerint, jó volt egy közös délutánt eltölteni együtt, s ezzel már kicsit ráhangolódni a szünetre, ami legnagyobb örömükre hamarosan beköszönt.
A jó hangulatú kerti partit színpadi produkciókkal színesítették a diákok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!