Csapó Lászlóra emlékeztek


2016-06-07 08:40:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csapó Lászlóra emlékeztek főképe
A pápai sakkélet egykoron meghatározó alakjára, Csapó Lászlóra emlékeztek a Szabadgyalog Sakk Egyesület szezonzáró bajnokságán. Öt korcsoportban svájci rendszerben vagy körmérkőzéses formában játszottak, 15-15 perc gondolkodási idővel, rapid szabályok szerint. Sajnos a remélt nevezés elmaradt a várttól, mindössze 25-en ültek le az asztalokhoz. A verseny menetéről és a nyári tervekről Kiss Csaba elnököt kérdeztük.
- Az erőviszonyok realizálódtak a végeredményekben is, az A csoportot 100 százalékos teljesítménnyel az ifjúsági korú Margl Roland nyerte, nem véletlenül lesz ő a csapatunk első táblása a jövő szezonban az NB II-ben. Sajnos óvódás korú induló nem volt, sőt a szülők, kísérők mezőnye is nevező nélkül maradt ezúttal. Csapó Laci bácsi tavalyi sajnálatos halála után már megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy valamilyen formában szeretnénk megőrizni az emlékét, Laci bácsi korábban a pápai sakkélet meghatározó alakja és az egyesület szakosztályvezetője volt. Halála előtti időkben már nem játszott olyan aktívan, a hosszú partikat már nem is tudta végigülni, végig koncentrálni, de a szezonnyitó-, és záró versenyeken azért részt vett. A nyári szezonzáró kupánk mostantól az ő nevét viseli.
Kiss Csabától megtudtuk, június 18-án 10 órától a gyerekek és ifik részére több korcsoportban a Miniolimpián ismét lesz sakkverseny a HEMO-ban, június 26-án pedig a XII. Kattani - kupa bajnokságot bonyolítják le.

A részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!