Biztonságban a szünidőben is


2016-06-05 22:33:37  | cikk: HuHa  | 


Biztonságban a szünidőben is főképe
A tanév utolsó napjaiban a nyári vakáció veszélyeire hívják fel a kisiskolások figyelmét a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőrei. A tájékoztató előadással a város és a járás több oktatási intézményét is felkeresik, azzal a céllal, hogy hasznos útravalót adjanak a fiataloknak a szünidőre. Természetesen nem az a cél, hogy a gyerekeket elijesszék a nyári kalandoktól, élményektől, a jótanácsok abban segíthetnek, hogy a diákok ne váljanak baleset vagy vagyon elleni bűncselekmény áldozatává a vakáció idején – fogalmazta meg Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, aki pénteken a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában tartott előadást.

A katolikus iskolában Császárné Elek Veronika figyelmeztetett a nyár veszélyeire

-Sok olyan élethelyzet adódhat a nyári szünidőben, amikor a gyermekeknek kell gondoskodniuk a saját biztonságukról, éppen ezért indítottuk el ezt a kezdeményezést, azonosulva az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseivel – tájékoztatott az alezredes.
Az előadáson szó volt arról, hogy mikor tartózkodhatnak egyedül otthon a gyerekek és akkor milyen szabályokat kell betartaniuk, de beszéltek a közlekedés szabályairól és az internet veszélyeiről is. Ez utóbbi kapcsán az előadó arra hívta fel a diákok figyelmét, ne osszák meg a világhálón, hogy mikor megy el a család nyaralni és marad üresen a lakás, és fotót is csak akkor tegyenek fel a közösségi oldalra a nyaralásról, ha már hazaérkeztek.
-A vagyonvédelemmel kapcsolatban arról beszéltünk, hogy strandoláshoz, fürdőzéshez mit vigyünk magunkkal, hiszen sokan meggondolatlanul több értéket visznek magukkal, mint amire ott szükségük lehet. Azt is megbeszéltük, hogy a magunkkal vitt értékekre hogyan tudunk vigyázni: beszéltünk az értékmegőrző használatáról és arról, hogy ahol nincs ilyen, ott mindig maradjon valaki a csomagoknál. A törölköző ugyanis nem véd meg egy alkalmi lopástól – fejtette ki Császárné Elek Veronika, aki egy kisfilmmel mutatta be a veszélyeket.

A tanév végéig több iskolát is felkeresnek az iskolarendőrök

A baleset-megelőzés témaköréből a strandolás szabályait vette át a gyerekekkel: szabadvizek esetén hol tilos fürödni, milyen szabályokat kell betartani a fürdőzésnél és kitért a különböző vízi járművek használatára is.
-Úgy vettem észre, sok olyan dologra sikerült felhívni a figyelmet, amiről a gyerekek nem is gondolták, hogy veszélyhelyzetet jelenthet. Abban bízunk, hogy megjegyzik ezeket a jótanácsokat és akár szüleiknek is elmondják a nyaralás, strandolás alkalmával – mondta az előadás után a kiemelt megelőzési főelőadó.

Horváth Vanessza ötödik osztályos tanuló szerint sok fontos információt hallottak az előadáson. A kislány családjával főleg szabadvízi strandokra jár, mint mondta, megtanulta, hogy a holmijaikra mindig kell vigyázni valakinek. Bogdán Ádám számára a fürdőzésre vonatkozó szabályok voltak a leglényegesebbek, ezek közül is a szabadvízi fürdőzés veszélyeit tartja a legfontosabbnak.
-Azért fontos egy ilyen előadás, hogy nyáron ne legyen semmi bajunk – fogalmazta meg a kisfiú.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!