Munkácsy tornaünnepély


2016-06-04 16:43:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Munkácsy tornaünnepély főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola történetében nagy hagyománya van a kétévente megvalósuló tornaünnepélynek. Az intézmény diákjainak közreműködésével évtizedek óta látványos bemutatóval, izgalmas vetélkedőkkel készülnek az iskola tanárai, nem volt ez másképp idén sem. A sportcsarnok küzdőtere és lelátói - ahogy azt már megszokhattuk – zsúfolásig megteltek, a rendezvényen mintegy 470-480 diák 14 műsorszámban mutatta meg magát a szülőknek, rokonoknak, barátoknak. A szervezők változatos produkciókat állítottak össze, több sportágból is láthattak ízelítőt a nézők, akik tapssal adtak hangot a tetszésüknek. A megnyitón Megyeriné Borsó Éva igazgató köszöntötte a fellépőket és a hozzátartozókat, az igazgatónő beszédében azt mondta, fontos, hogy a tanulókat az elméleti ismeretek átadása mellett edzett gyerekekké is neveljék.
- A mai bemutatóval szeretnénk ízelítőt adni abból, hogy az alsó és felső tagozatosaink mennyire szeretik a harmonikus mozgást, a ritmust és a zenét. Az életben az akadályok elhárítására az első lépést azt teszi meg sikeresen, aki képes legyőzni önmagát. Ehhez kitartása, elhivatottságra egyaránt szükség van, melyet a sport adhat meg.
A köszöntő után az összes tanuló részvételével gimnasztikai gyakorlatokkal indult a változatos műsor, melyből minden évfolyam aktívan kivette a részét. A legkisebbek füles mackó tánca után láthatott a közönség váltó- és rajtversenyt, kötélhúzást, kalózok és minyonok táncát, üldözéses csapatversenyt, a tanulók tánctudásukat is megcsillogtathatták, az idei tornaünnepély tornabemutatójával zárult. Oroszvári Péter felkészítő azt mondta, több hónapja készültek a mai délutánra, melyen a megszokott műsorszámok mellett igyekeztek újdonságokkal is kedveskedni.
- Egyfajta hagyományőrzés a mai tornaünnepély, hiszen a régi, megszokott tornagyakorlat sem marad el, az alsósok beöltözős produkciói is mindig nagy sikert aratnak, de igyekeztük frissíteni is a repertoárt. Sportos és táncos számok egyaránt a műsor részét képezik, a gyerekek sokat gyakoroltak, biztos vagyok benne, hogy ennek meglesz a gyümölcse. Az iskola szinte összes diákja itt van ma, azért is fontos számunkra ez az esemény, mert itt azok a tanulók is meg tudják mutatni magukat, akik a különböző sportágakban kevésbé sikeresek.
A közel két órás bemutató nagy sikert aratott a lelátókon helyet foglalók körében, így biztosak lehetünk benne, hogy a hagyomány 2018-ban is folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!