Pápai diákok festményei Kampenben


2016-06-04 08:49:45  | cikk: Babos Petra  | 


Pápai diákok festményei Kampenben főképe
Pár héttel ezelőtt jártak a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségefejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI intézményében azok a kampeni gyógypedagógusok, akiknek a segítségével a pápai diákok a négy évszakot festették meg. Idén a rajzszakkör hét kiválasztott tanulója készítette el a kompozíciót, mely nyolc, de mégis egységes részből állt össze.
A festmények az Ichtus Collage partneriskola segítségével Kampenbe kerülnek, ahol egy kiállítás keretében mutatják be az itt készült alkotásokat. Ma délelőtt Csutiné Papp Orsolya igazgató és Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója együtt adták át a képeket Aart Leijer kampeni nyugalmazott igazgatónak, aki örömmel szállítja Kampenbe a szemet gyönyörködtető festményeket. Az alkotások pár hét múlva visszakerülnek a Vajda Márta intézménybe.
Sok szakmai segítséget kaptak az alkotás során

Csutiné Papp Orsolya elmondta, nagy öröm számukra, hogy a képeket Kampenben is megcsodálhatják. Ez nagy boldogság a pápai diákoknak is, hiszen így érezhetik a tanulóik, hogy az ő alkotásaik is sokat érhetnek, a társadalomban megbecsült emberek ők is.
A rajzszakkörös diákok örömmel festették a tájképeket

A tanulók festményeire jellemző a harsány színhasználat és a festés közbeni nagy mozdulat.
Az igazgatónő hozzáfűzte, a kampeniek kétévente ellátogatnak Pápára, melynek keretében igyekeznek minél több közös programot összeállítani. Most 21 diák és 5 kísérőtanár érkezett hétfőn, ma pedig már hazautaznak. A mostani látogatás során együtt bográcsoztak, sorversenyen vettek részt, s készítettek egy kerti szerszámos ládát.
Joey Soedernhuizen és Anthonie Van der Veer kampeni diákok kérdésünkre elárulták, nagyon jól érezték magukat Pápán és az iskolában. Az iskola egy kicsit más, mint a holland intézmény, de jó volt együtt lenniük, s alkotni a magyar gyerekekkel. Örültek, hogy eljutottak városunkba, ahová örömmel visszatérnek a későbbiekben is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!