Virágcsokrok és torta a 90.születénapra


2016-06-04 08:42:39  | cikk: Babos Petra  | 


Virágcsokrok és torta a 90.születénapra főképe
A napokban köszöntötték Farkas Ferencnét 90. születésnapján a Vörösmarty úti Idősek Otthonában. A jeles ünnepen Unger Tamás alpolgármester nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét, a város nevében pedig egy csokor virággal köszöntötte Marika nénit. Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője és Kissné Marton Bernadett vezetőápoló is virágcsokorral és finom tortával kívánt jó egészséget az idős néninek.
Farkas Ferencné Kalmár Mária Szerecsenyben született 1926. május 27-én. Édesapja földmunkával foglalkozott, 86 évet élt. Édesanyja, aki háztartásbeliként dolgozott, 84 éves korában hunyt el. Öten voltak testvérek, 3 fiú és 2 lány. Valamennyien szakmát tanultak, Marika néni fodrász lett és már csak ő él a testvérei közül. Szerecsenyben járt iskolába, kitűnő tanuló volt. 14 éves korában kezdett el dolgozni a Téglagyárban, ahol nehéz fizikai munkát végzett. 17 évesen lett fodrásztanuló Téten. Ott ismerkedett meg férjével, aki szintén fodrásznak tanult. Egyidősek voltak és 20 évesen házasodtak össze egyházi, katolikus szertartás szerint. Férjével női-férfi fodrászként együtt dolgoztak 1946-tól 1996-ig 50 éven keresztül, Pápasalamon, Mezőlak, Mihályháza községekben. Két lányuk született, Bella és Lonci. Két unokája van, Renáta és Balázs. A család 4 dédunokával lett teljes, Endrével, Donáttal, Grétával és Balázzsal. Marika néni 56 évet élt szeretett férjével boldog házasságban. Sajnos hű társa hosszas betegség után, 14 éve elhunyt. Amikor a lánya autóbaleset miatt megbetegedett, akkor döntötte el Marika néni, hogy beköltözik a Vörösmarty úti Idősek Otthonába. Beilleszkedése könnyen ment, a lakótársak elfogadták, a nővérekkel, a személyzettel jó kapcsolatot alakított ki, melyet a vidám természetének és jó humorának köszönhet. Katolikus szentmisére, foglalkozásokra, ünnepségekre szívesen jár, jó időben sétál az udvaron.
Családjával szoros a kapcsolata, gyermekei, unokái rendszeresen látogatják, az ünnepeket is otthon családi körben tölti – mondta el az idős néniről Bálint Henrietta részlegvezető.
Isten éltesse, Marika néni!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!