A közlekedésről rajzoltak


2016-06-02 23:20:50  | cikk: HuHa  | 


A közlekedésről rajzoltak főképe
A Pápai Rendőrkapitányság az idei évben is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett gyermekeknek szóló rajzpályázathoz, mely a Biztonságos közlekedés gyermekszemmel címet viseli. A pályázatról a járás összes általános iskoláját és óvodáját értesítették és ezúttal is nagyon népszerűnek bizonyult a kezdeményezés, hiszen több mint száz rajz érkezett a kaptányságra.

A versenyt három kategóriában hirdették meg: óvodások, alsó tagozatosok és felső tagozatosok alkotásait várták.
-Az óvodások elsősorban a közlekedéssel kapcsolatos eszközöket rajzolták le, a gyalogosok mellett kerékpárosokat, gyalogos-átkelőhelyet, vonatot, traktort, motort ábrázoltak. Az alsósoknál már megjelentek a közlekedési szabályok is: hogyan kell átkelni a zebrán, hogyan irányítja a forgalmat a jelzőlámpa vagy éppen a rendőr. Nagyon népszerű a körforgalom ábrázolása, és a közlekedési táblák ismerete is visszaköszön a rajzokon, de közlekedési balesetet is sok gyermek rajzolt. Nagy öröm, hogy sokan a kerékpárost teljes védőfelszerelésben ábrázolták – mondta el a beérkezett pályamunkákról Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredes köszönte meg a diákok munkáit

A múlt héten tartott díjátadót a Munkácsy-iskolában rendezték meg, ahol a legszebb rajzokból kiállítást is rendeztek. A gyerekeket dr. Varga Balázs alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője köszöntötte, aki nemcsak a diákoknak, hanem segítőiknek is köszönetet mondott.
-Nagyon örülök, hogy ilyen sok rajz készült, hiszen ez mutatja, hogy mennyi gyermeket érdekel a biztonságos közlekedés és mennyi gyermek van tisztában a közlekedési szabályokkal – fogalmazott. Az alezredes tréfásan hozzátette, kedvenc képe az, amelyiken négykarú rendőr irányítja a forgalmat, ezzel is mutatva, hogy a rend őreinek milyen sok dolguk van.
-Bár a tanévnek hamarosan vége, mi a szünidőben is számítunk rátok, és számítunk arra, hogy a nyári szünetben is betartjátok a közlekedési szabályokat. Sőt, azt is kérjük, hogy a szünidőben, mint mini rendőrök, ha beültök az autóba és azt látjátok, hogy valaki nem kapcsolja be a biztonsági övét, vagy vezetés közben telefonál, helyettünk is felhívjátok a figyelmét a szabályok betartására – szólt a gyermekekhez.

A helyezettek közlekedésbiztonsági kiegészítőket kaptak jutalmul

A rajzpályázat helyi fordulóján kategóriánként az első három helyezettet és két különdíjast jutalmaztak, az ajándékok között főként közlekedésbiztonsági kiegészítők szerepeltek.
Nagy László, a Munkácsy-iskola első osztályosa, az alsós kategória győztese az közlekedésbiztonsági kiegészítők mellett egy hatalmas ajándékcsomagot is átvehetett. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis egy közösségi oldalra felrakta a legszebbnek ítélt rajzokat, melyeket a nagyközönség lájkolhatott, s a kisfiú alkotása kapta a legtöbb elismerést. Lacika kérdésünkre elmondta, azért indult a rajzpályázaton, mert ha felnő, rendőr szeretne lenni és már most érdeklődik a közlekedés szabályai iránt.
-A biztonságos közlekedésről rajzoltam, a képemen egy rendőr bácsi tanítja a gyerekeknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni, hogyan kell biciklivel haladni vagy a gyalogosan átmenni a zebrán - mesélte el a rajzáról.

Lacika rajza. A kisfiú első helyezést ért el az alsósok kategóriájában

A Pápai Rendőrkapitányságra beküldött rajzokból kategóriánként ötöt továbbküldtek a megyei fordulóra, ahonnan kilenc alkotás bejutatott abba a tizenötbe, melyet az országos pályázatra küldött be a megyei főkapitányság – tudtuk meg a kiemelt megelőzési főelőadótól. A pápai Lőrincz Dorka itt is eredményesen szerepelt, a Huszár Óvodába járó kislány rajzát ötödik helyezettként hirdették ki az országos fordulón.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!