Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club


2016-06-01 11:00:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club főképe
A Pápai SE körül kialakult botrányt követően előbb a sakkozók, majd az atléták is jelezték, új egyesületben képzelik el a folytatást. Ennek eredményeképp 2015 januárjában hivatalosan is megalakult a Szabadgyalog Sakk Egyesület, májusban pedig megtörtént a törvényszéki bejegyzés, így a 2015/2016-os versenyidényben már ezen a néven szerepeltek a megyei pontvadászatban a csapatok. 2016. május 20-án, hosszas előkészület és jogi procedúra után a Pápai Atlétikai Clubot (PAC) is hivatalosan bejegyezték a bíróságon, ennek kapcsán a Városi Sportcsarnokban az új elnök vezetésével az alapító tagok közgyűlést tartottak. A PAC elnöke Rádi Róbert lett, munkáját két alelnök, három fegyelmi és szintén három felügyelő bizottsági tag segíti. A gyűlésen a főbb napirendi pontok között a 2016-os pályázati lehetőségek, a PSE sportolóinak átigazolása és tagfelvétel hirdetése szerepelt. Rádi Róbert az összejövetel kapcsán arról tájékoztatott, a klub hamarosan egyeztet a Magyar Atlétikai Szövetséggel illetve pályázni kívánnak az önkormányzati támogatás második körében, szeretnének ugyanis minden sporttámogatási lehetőséget kihasználni.
- Az új egyesület megalapításának gondolta akkor keletkezett, amikor nyilvánosságra került a Pápai SE körüli rendezetlen elszámolások problémája. Már ekkor felmerült az igény, hogy alakítsunk egy olyan atlétikai klubot, mely önálló jogi személyként képes fogadni azokat, akik szervezett keretek között atletizálni szeretnének. Sajnos a bejegyzés sok formai ok miatt elhúzódott, többszöri hiánypótlás után május 20-án végül bejegyezték a klubot, már adószámmal és bankszámlaszámmal is rendelkezünk. 11 alapító tagja van a klubnak, a közgyűlést azért tartjuk, mert fontos, hogy közösen meghatározzuk az első, legfontosabb teendőket.
Rádi Róbert hozzátette, az elnöki pozíciót lelkiismereti kérdésből vállalta el, hiszen a Textilesben ő maga is atletizált. Szót ejtett az edzői kérdésről is, mint mondta Kis Károly nem tagja, hanem alkalmazottja lesz az egyesületnek, vele munkaszerződést kívánnak kötni és igyekeznek az edzések körülményein javítani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!