Beszámoló elfogadása és a költségvetés módosítása


2016-06-01 06:21:07  | cikk: Babos Petra  | 


Beszámoló elfogadása és a költségvetés módosítása főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai egyaránt elfogadták a 2015. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. Mindkét testületnél módosították a 2016. évi költségvetéséről szóló határozatot, amire azért volt szükség, mert megérkeztek a nemzetiségi önkormányzat számlájára a feladatalapú támogatás és egyéb pályázati összegek.
A PNNÖ közel 580.000 Ft feladatalapú támogatást kapott, így 2.100.000 Ft áll rendelkezésükre.
A PNNÖ tagjai a Pápa környéki német nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel együtt egy egyszeri kötelező képzésen fognak részt venni júniusban a Városházán. Az ülésen szó esett még arról, hogy a testület tagjai egyszeri tiszteletdíjat szavaztak meg maguknak.
A PVCNÖ 334. 854 Ft feladatalapú támogatásban részesül, valamint megérkeztek a pályázati támogatásaik, amelyeket beépítettek a költségvetésbe. Markos Róbertné elnök elmondta, pályáztak az augusztusi máriagyűdi zarándokútra és a bakonyjákói táborra, melynek megvalósítására, előbbire 250.000 Ft-ot, utóbbira 800.000 Ft-ot nyertek. A nyár folyamán részt vesznek több városrészi napon és augusztusban a cigány holokausztra emlékeznek, s a belvárosban egy emléktáblát is állítanak ennek emlékére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!