Új aszfaltszőnyeg a Szövetkezet utcán


2016-05-30 23:18:32  | cikk: HuHa  | 


Új aszfaltszőnyeg a Szövetkezet utcán főképe
Néhány apró utómunkát leszámítva elkészült az ivóvízvezeték cserével érintett utcák teljes szélességben történő aszfaltozása a Szövetkezet utcában és környékén. A munkálatok közel egy évvel ezelőtt zajlottak, ezt követte a mostanáig tartó konszolidációs időszak, ami után nagy biztonsággal, lehetett helyreállítani az érintett utcák útburkolatait.

Az új aszfalszőnyeg kialakítása előtt felmarták a régi burkolatot

A felújítással kapcsolatban dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, közel másfél kilométer gerincvezetéket és több mint száz bekötővezetéket cseréltek ki a teljes ivóvízhálózat-csere során. A beruházás érintette a Határ utcát, a Szövetkezet utcát, a Mézeskalács utcát és annak Erkel Ferenc utcai kereszteződését. Akkor türelmet kértek a lakosságtól, hogy a kötelező és előírt tömörítést segítő tél és csapadék jótékony hatását is ki tudják használni a munkaárkokba visszatöltött föld tömörödésére, hiszen az iszapolásnál nincs jobb módszer erre.
-Most eljött az ideje, hogy a föld alatti dolgokat elfelejtsük és olyan új útburkolatot alakítsunk ki, amivel elégedettek lehetnek az itt élők – fogalmazott a vezérigazgató a múlt héten. Az új aszfaltszőnyegezés az Erkel-Mézeskalács utcai kereszteződést, a Mézeskalács utca érintett szakaszát, a Szövetkezet utcát és a Határ utca burkolt szakaszát érintette, összesen közel egy kilométer hosszúságban.

Dr. Lukács Endre vezérigazgató, Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója és Bocskay László önkormányzati képviselő a múlt héten tekintette meg a helyreállítási munkákat

A helyreállítási munkálatok több héttel ezelőtt kezdődtek meg, a hétvégére pedig befejeződtek, néhány aknatető vár már csak megemelésre. Összesen hatezer négyzetméternyi új aszfaltszőnyeg borítja az érintett utcákat, de a helyreállítás érintette a zöldfelületeket és a rossz állapotú padkákat is – tudtuk meg Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezetőjétől.

Az ígért és megvalósított teljes szőnyegezés kapcsán Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője megjegyezte, az itt élőknek sok kellemetlenséget okoztak a felbontott utcák, annak ellenére, hogy a kivitelező rendszeresen gondoskodott a murvával burkolt munkaárkok portalanításáról múlt nyáron.
-Már az ivóvízvezeték-csere kezdetén kértük, hogy a helyreállítás ne sávosan, hanem teljes útszélességben történjen meg és ez meg is valósul – fogalmazott a helyreállításról a képviselő. Bocskay László bízik abban, hogy az érintett utcák lakói és az erre közlekedők elégedettek lesznek az új aszfaltburkolattal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!