Sikeresen lezajlott a Cambridge nyelvvizsga a Tarczyban


2016-05-30 20:43:05  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeresen lezajlott a Cambridge nyelvvizsga a Tarczyban főképe
Negyedik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a kéttannyelvű tagozatán tanuló diákoknak a British Council Nyelviskola által lebonyolított Cambridge-típusú gyermeknyelvvizsgát, melyen negyedik és hatodik osztályosok vehetnek részt. Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, idén 14 negyedikes és 6 hatodikos jelentkezett a vizsgára, amely két részből állt, írásbeli és szóbeli fordulón bizonyították angol nyelvi tudásukat a diákok. Két szinten zajlott a vizsga: „movers” és „flyers” szinten. Mindkét megmérettetés három részből állt: írott szöveg értése/íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérés.
A tagozatvezetőtől megtudtuk, a Cambridge nyelvvizsga rendkívül népszerű a diákok körében Negyedikben az alsós tananyag lezárása, az ötödik osztályos anyag előkészítése, hatodikban inkább rutint szereznek a vizsgára. Hatodik és nyolcadik osztályban egy célnyelvi mérésen vesznek részt a tanuló 2013. szeptember 1. óta. A mérésnél a hatodik osztályban a Közös Európai Referencia keretben meghatározott A2, nyolcadikban a B1 fokozatot kell elérnie a tanulók 60 százalékának.
- A gyermeknyelvvizsgáknak nem az a céljuk, hogy kiemeljék a vizsgázók hiányosságait, hanem, hog kihangsúlyozzák, mire képesek. Ezt a fajta nyelvvizsgát úgy tervezték, hogy azok pozitív élményt nyújtsanak számukra és segítsék nyelvi tanulmányaik fejlődését – mondta Hardi Tünde, hozzáfűzve, hogy a diákok többsége nagyon sikeres a vizsgán, szinte 100 százalékos a teljesítményük.
Keresztes Klementina négy éve tanul angolul, elmondása szerint nagyon jól sikerült a vizsga, könnyű volt. A negyedikes lány elmondta, rendkívül sokat készültek tanárával és az iskolai órákon is a nyelvvizsgára, ami megérte, hiszen sok tapasztalatot szerzett.
Szalai Marcell érdeklődésünkre elárulta, jól sikerült a vizsga, bár egy kicsit nehéznek tartotta a feladatokat. Marcell a képleírást könnyűnek vélte, de az írásbeliben a nyelvtani feladatok egy kis nehézséget okoztak.
Az írásbeli vizsgát Cambridge-ben javítják ki, s a későbbiekben kapják majd meg a sikeres vizsgabizonyítványt a tanulók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!