Gépbemutatók az agrárexpó második napjának délutánján


2016-05-28 19:01:35  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Gépbemutatók az agrárexpó második napjának délutánján főképe
A pápai agrárexpó második napjának délutánja bővelkedett szakmai és szórakoztató programokban.
A lovas íjász, csikós, dáma és puszta ötös bemutató nagy sikert aratott a nézők körében. A program végén a lovak átadták a terepet a lóerőknek, elsőként Old Timer traktorok bizonyították, hogy a csodálatos állapotban lévő, idős gépekben is van erő, majd a mai kor gépeié lett a főszerep.

Az Old Timer traktorok nagy sikerű bemutatót tartottak 

A nézők elsőként egy Bobcat-et láthattak munka közben. A gép és vezetője akrobatákat megszégyenítő ügyességgel mutattak be különféle feladatokat, két keréken állva gurulva, forogva. S bár az egy perc alatti két keréken forgás húszas világrekordját nem sikerült túlszárnyalni, első próbálkozásra a 14 fordulat is kiváló eredménynek számít. A virtuóz bemutatót követően egy újabb érdekesség, egy felülős és távirányítós mindentnyíró érkezett a lelátó elé. A közönség meglepődve és érdeklődéssel nézte a vezető nélkül érkező gép bemutatóját, csakúgy, mint az utána következő traktorok ismertetését.

A Bobcat lélegzetelállító bemutatóval érkezett

A szántóföldeket uraló gépek után 4x4 terepjáró bemutató következett, melynek során a kategória újdonságaival is megismerkedhettek az érdeklődők.

A bemutatókkal egyidőben a Városi Sportcsarnok emeleti termében „Szaktudás nélkül nem megy” címmel a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tartott szakképzési tájékoztatót.

A szakmai és szórakoztató programok ideje alatt a sportcsarnokban a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete véradást tartott, ahol szép számmal voltak, akik segítségre nyújtották karjukat.

A délután folyamán a gépbemutató tér melletti területen felállított sátrak hűvösében a gyermekeket várták kézműves játszóházba. Az ügyes kezű apróságok természetes anyagok felhasználásával készíthettek többek közt virágdíszes kalapokat, pillangókat, madárházikókat.

Igazi remekművek születtek a kézműves játszóházban

Azok, akik a programok alatt, vagy a sok-sok érdekes látnivaló közt sétálgatva elfáradtak, a Gasztrofaluban pihenhették ki fáradalmaikat, ahol ízletes borokat, zamatos pálinkákat, hűsítő üdítők et fogyaszthattak, s válogatott finomságokkal csillapíthatták éhségüket.

Az agrárexpó programjából az idei évben sem hiányzik az állatkiállítás, aminek most is nagy sikere volt a látogatók körében. Az érdeklődők igazi különlegességekkel, kézzel készített remekművekkel találkozhattak a termelői sátorban, ahol a mézesbábostól az ékszerkészítőig nagyon sok érdekességet találhatnak a látogatók.

A szombati nap utolsó programja a „Drónok harca” elnevezésű bemutató volt, melynek során a drónok mezőgazdasági felhasználásának lehetőségeit ismertették a szakemberek.

Az agrárexpó vasárnap kilenc órától ismét várja a látogatókat. Lesz joghurt mustra, Stihl bemutató, ismét érkeznek a fantasztikus lovasok, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont munkatársai pedig gyermeknapi programokkal készülnek a családoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!