Kampeni művészek Pápán


2016-05-28 09:39:25  | cikk: ha  | 


Kampeni művészek Pápán főképe

Öt fős holland kulturális delegáció járt ezen a héten városunkban. A kampeni grafikusok a várossal, szép épületeivel, kiállítóhelyeivel ismerkedtek. Megnézték a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ tárlatait, sokat sétáltak a belvárosban, jártak az Esterházy-kastélyban és a zsinagógában is.

Mindezek mellett nagyon sok időt töltöttek a Kékfestő Múzeumban. Megismerkedtek a kékfestés történetével, folyamatával, kipróbálhatták a pozitív nyomás technikáját, a mintakincset is tanulmányozták. A holland művészek pápai utazásának egyik célja az volt, hogy inspirációkat gyűjtsenek az alkotáshoz. Terveik szerint hazatérésük után a kékfestős motívumvilágot felhasználva látnak munkához, az elkészült grafikákból kiállítást is szerveznek majd.

Több pápai művész is találkozott a holland vendégekkel

Az utazás másik célja az volt, hogy Kampen és Pápa közti kapcsolat a művészetek terén is kiteljesedhessen. Épp ezért a Kékfestő Múzeumban olyan alkalmat is szerveztek, ahol a holland és a helyi alkotók találkozhattak. A kampeni grafikusok vetített képes előadásban mutatták be stúdiójukat és munkáikat, valamint kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílt. A vendégek ma délelőtt még részt vesznek a régészet napi nyitóprogramon, majd délben indulnak haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!