Közlekedési Nap a Vajda Péter Óvodában


2016-05-27 08:09:59  | cikk: Babos Petra  | 


Közlekedési Nap a Vajda Péter Óvodában főképe
A Vajda Péter lakótelepi Óvodában minden évben foglalkoznak a közlekedéssel. Az apróságok játékos formában megismerkednek a szárazföldi, a vízi és a légi közlekedési eszközökkel, a meséken, a verseken, a mondókákon és barkácsoláson keresztül. Ebben a nevelési évben az intézmény sikeresen pályázott a Generáli a Biztonságért Alapítvány által kiírt pályázatra, amelynek keretében közlekedési eszközöket vásárolhattak 300.000 Ft értékben. Az óvoda két nagyobb, három kisebb kerékpárt, rollereket, láthatósági mellényt és sisakot vett.
Tegnap délelőtt a gyermeknap keretében közlekedési napot tartottak, melyen a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek.
Szabó Csilla tagóvoda-vezető elmondta, a Pápai Rendőrkapitánysággal jó kapcsolatot ápol az óvoda, minden rendezvényükön örömmel vesznek részt. Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó közlekedésbiztonsági előadást tartott a gyerekeknek.
Császárné Elek Veronika kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél kisebb korukban megismerkedjenek a közlekedés fő szabályaival, a táblákkal. Tudniuk kell, hogyha közlekedünk, szabályokat kell betartani, amelyek lehetnek láthatóak, mint például a táblák, de sok mindent meg kell tanulni, mint például azt, hogy hogyan kell a gyalogátkelőhelyen átmenni úgy, hogy ne legyen bajuk. Remélik, hogy ha az apróságok ezeket az ismereteket elsajátítják, szabálykövetően közlekednek, s így kevesebb baleset lesz.
Az óvodások örömmel próbálták ki az vadonatúj bicikliket és rollereket az intézmény udvarának KRESZ parkjában, amit nemrégiben a Rozmaring csoportos szülők újítottak fel. A jó hangulatú délelőtt során közlekedési puzzle és memória játék is várt a gyerekekre.
A gyerekeknek a legnagyobb élményt a rendőrautó nyújtotta, hiszen beülhettek, bekapcsolhatták a villogót és még szirénázhattak is egy kicsit.
A projekthét keretében hétfőn közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeznek a gyereknek, amelyen játékos, vidám feladatokat kell megoldaniuk, amiért mosolygós matricát kapnak a „jogosítványukba”. Kedden pedig aszfaltrajzversenyt tartanak, melynek témája a közlekedés lesz.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!