A pápai tűzoltók a megye legjobbjai


2016-05-26 16:01:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A pápai tűzoltók a megye legjobbjai főképe
Veszprém megye hat hivatásos tűzoltóságának csapata mérte össze tudását a Munkácsy Sporttelepén megrendezett megyei hivatásos tűzoltóversenyen. Pápa három év után volt ismét házigazda, a helyiek mellett Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Pétfürdő és Veszprém alakulata három versenyszámban mérte össze gyorsaságát és ügyességét. A feladatok között 100 méteres akadálypálya, kismotorfecskendő szerelés valamint 4x100 méteres váltóverseny szerepelt. A rendezvény egyfelől sport szempontból jelentett kihívást, ugyanakkor az indulók szakmailag is számot adtak tudásukról, a lánglovagoknak tehát komplex ismereteikre volt szükségük. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a csapatokat, a sporttelepen verőfényes napsütésben elsőként Miskolczi Tibor ezredes, a versenybíróság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd egy rövid eligazítás után megkezdődött az első versenyszám. A tűzoltók az első perctől kezdve mindent beleadtak, küzdöttek a másodpercekkel, így sokan arra tippeltek, hogy a végelszámolásnál nüanszok döntenek majd. Csillag István alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője bízott abban, hogy a pápaiak jól szerepelnek, és fel tudnak állni a dobogóra.
- Erő, gyorsaság, ügyesség egyaránt számít, emellett a sok gyakorlás is nagyon fontos. Úgy gondolom, a pápai csapat felkészülése jól sikerült, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a gyakorlásukhoz minden rendelkezésre álljon. A korábbi évek tapasztalatai alapján a veszprémiek, az ajkaiak lehetnek a mieink legnagyobb vetélytársai, nagyban befolyásolhat egy-egy versenyszámot a szerencse is, meglátjuk Fortuna mennyire áll majd mellénk. Idén mi vagyunk a rendezők, ami nagy megtiszteltetés, igyekeztünk maximálisan kiszolgálni a kollégákat, a pálya remek, az időjárás kifogástalan, készül a finom babgulyás, jó a hangulat, egyszóval panaszra nincs okunk.
A 100 méteres akadálypályán és kismotorfecskendő szerelésben is a pápaiak bizonyultak a legjobbnak, a 4x100 méteres váltóverseny első helyéről is csak három másodperccel maradtak le a mieink, ezt a számot végül Veszprém nyerte. Egyéniben is - Bódai Péter főtörzsőrmesternek köszönhetően - sikerült itthon tartani a győztesnek járó serleget, második Fülöp András őrmester lett szintén Pápáról, harmadik helyen az ajkai Bencsik János törzsőrmester végzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!