Új tapasztalatok és értékes pontok Szombathelyről


2016-05-26 12:52:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Kacsándi Norbert  | 


Új tapasztalatok és értékes pontok Szombathelyről főképe
Nyomós ok miatt hagyta ki Klausz Kristóf a Miskolc Rallyt. A fiatal pilóta a verseny idejében ballagott el ugyanis a középiskolából, majd a rá következő héten kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgákat. A május 20-22-ei ISEUM Rallyen azonban újra rajthoz állt a Peugeot 208 R2-vel, és ugyanott folytatta a sikeres szereplést, ahol azt Egerben abbahagyta. A szombathelyi bajnoki fordulón Kerekes József foglalt helyet a Peugeot 208 R2 jobb1-es ülésében. A navigátorral 2013-ban már dolgozott együtt a fiatal pilóta – ő volt az, akivel Kristóf először teljesített ORB-szintű versenyeket.
- Jotival ugyanolyan jó volt versenyezni, mint anno, három évvel ezelőtt. Fantasztikus volt a hangulat a kocsin belül, és minden adódó problémát könnyen és gyorsan meg tudtunk oldani. Ez a futam jó alkalmat nyújtott a tempós részek és a féktávok gyakorlására. Olyan körülmények között feszegethettük a határainkat, ahol kevesebb a kockázat, hiszen a legrosszabb, ami történhet az, hogy túlcsúszunk egy lassítóban vagy elágazásban.
A tapasztalatok mellett a kategória elsőségért járó bajnoki pontokat is bezsebelte a Klausz-Kerekes duó.
- Úgy érzem, kihoztuk a maximumot a szombathelyi futamból. A 12 gyorsasági szakaszból 10-et megnyertünk, a maradék kettőt egy túlcsúszás illetve egy késői kigyorsítás miatt vesztettük el. Maximális pontszámmal tudunk így készülni a soron következő Veszprém Rallye-ra. Emellett külön öröm számunkra, hogy a másik, általunk bérbe adott autónk is szép eredményt ért el. Lantos Zsolt és Bagdány István utánunk állhattak fel a 6-os kategória dobogójára, a második helyre.
Kristóf számára sűrű lesz a program a folytatásban is.
- Három hét múlva már Veszprémben kell helytállnunk, rákövetkező héten pedig a szóbeli vizsgákat kell abszolválnom. Utána pedig jöhet újra a nemzetközi porond, Belgiumban folytatjuk majd az Európa-bajnoki szereplést, de egyelőre csak egy dologra koncentrálunk. Veszprém mondhatni hazai pálya lesz számomra, hiszen ez van legközelebb szülővárosomhoz, Pápához. Itt ismét a szokásos felállásban, Kecskeméti Balázzsal fogok rajthoz állni, és teljes erőbedobással hajtunk majd az újabb sikerért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!