"Ne légy áldozat!" - Női önvédelmi tanfolyam


2016-05-25 11:47:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


"Ne légy áldozat!" - Női önvédelmi tanfolyam főképe
Senki ne legyen áldozat! Az önkormányzat támogatásával a Hét Csillag Egyesület a Pápai Rendőrkapitánysággal együttműködve ezzel a címmel hirdetett ingyenes női önvédelmi tanfolyamot. A foglalkozás iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a meghirdetett 55 fős létszám néhány nap alatt betelt, emiatt az egyesület Jókai utcai edzőterme is kicsinek bizonyult, így az első órát a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tornatermében tartották meg. Az alkalmon elsőként Pintér Péter, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Pápai Rendőrkapitányság képviselői beszéltek a jogos és nem jogos önvédelemről, illetve tájékoztatták a hölgyeket arról, hogy milyen legális eszközökkel, tárgyakkal védhetik meg magukat. Pintér Péter a tanfolyammal kapcsolatban azt mondta, azoknak ajánlja, akik tudatosan szeretnének felkészülni a mindennapok során előfordulható támadások kivédésére, a helyes mentális és fizikális hozzáállás kialakítására. A tréningek során a résztvevők megtanulják a támadások felismerését, a lehetséges elkerülési módokat, technikákat.
- Az önvédelmi órákat több részre bontottuk, saját magunk mentális és fizikai felkészítésére, különböző szituációs gyakorlatokra egyaránt ki fogunk térni, illetve arra is, hogy hogyan tudunk egy veszélyes szituációt elkerülni, vagy ha ez nem sikerül, akkor mi a teendő. Sok tévhit van a fejekben, amit a televízióban látunk, az nem biztos, hogy az életben is működik, az egyesület hat-hét megtermett tagja is bekapcsolódik az órákba, meg fogjuk mutatni, hogy mit kell tenni ha például egy 100 kilós ember megragadja a ruházatunkat, táskánkat.
Az első alkalmon a fizikális és mentális felkészülésre, a helyzetfelismerésre helyezték a hangsúlyt az oktatók, két rendőr is bekapcsolódott a gyakorlati oktatásba, és igyekeztek hasznos információkkal szolgálni a gyengébbik nem képviselőinek. Pintér Péter azt mondta, ez a hat foglalkozás már ad egy olyan alapot, amellyel bátrabban lehet szembenézni az esetleges veszélyekkel illetve sokkal nagyobb eséllyel lehet elkerülni vagy megoldani az adott szituációt. A tanfolyam június végén zárul, és könnyen elképzelhető, hogy lesz folytatása is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!