Katonai feladatokban vetélkedtek


2016-05-24 20:48:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Katonai feladatokban vetélkedtek főképe
A közösségi szolgálat keretein belül 2015 december elején a Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiumának kilencedik osztályos tanulói Konczné Recska Henriette osztályfőnök vezetésével Mikulásváró sorversenyt rendeztek az iskola tornatermében. Az alkalmon a Weöres iskola legifjabb tanulói játékos vetélkedőn tehették próbára ügyességüket. A játékos, sportos délután jó hangulatban, sikeresen zajlott le, ezért a szervezők már akkor azt mondták, lesz folytatása a napnak. Ez az alkalom kedden délután jött el, amikor az udvaron forgószínpad szerűen tíz állomásból álló haditorna feladatokat állítottak össze a Weöres 5., 6., 7., 8. osztályos diákjainak. Hozzájuk csatlakoztak a Közgáz 10.A osztályos tanulói, így kicsik és nagyobbak közösen tölthettek el egy vidám délutánt. A vetélkedő kis híján elmaradt, hiszen délelőtt az időjárás nem épp a legszebbik arcát mutatta, szerencsére délutánra kisütött a nap, így minden akadály elhárult, hogy a fiúk és lányok nekivághassanak az állomásoknak.
- Közel egy órán keresztül végig mozgásban voltak a fiatalok, mindenki kellemesen elfáradt, így azt gondolom a délután elérte célját - magyarázta Konczné Recska Henriette főszervező. Volt gránáthajítás, akadálypálya futás, talicskában medicinlabda tolás, gumikerék és kötélhúzás, erőnlétet, állóképességet és ügyességet próbára tevő feladat, illetve a „haditotó”. Szerettük volna a Weöres diákjait megmozgatni, élményt szerezni nekik. Azt is fontosnak tartottam, hogy az osztályomba járó diákoknak megmutassam, hogyan kell egy sportversenyt megszervezni, lebonyolítani, és hogyan kell bánni az általános iskolás diákokkal. Szeretném megköszönni mindenkinek a közreműködését és a részvételt, külön köszönet ifjabb Koncz Sándornak, aki elhozta tanítványait a vetélkedőre.
Természetesen senki sem távozott üres kézzel, minden résztvevőnek finom süteménnyel kedveskedtek. Ami az eredményeket illeti, a lányoknál Baksa Vivien és Rédling Benedikta, a fiúknál Farkas Gábor és Sárközi Milán holtversenyben végzett az élen. További helyezettek ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!