Naprendszer az aulában


2016-05-24 20:08:55  | cikk: ha  | 


Naprendszer az aulában főképe

Építsd meg a Naprendszert! címmel hirdetett országos pályázatot a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület. A Weöres Sándor Általános Iskola hét diákja Wenczel Marianna vezetésével nevezett erre a projektre. Az elkészült Naprendszer-modellt lefényképezték, majd az intézmény aulájában kaptak helyet a bolygók, holdak, üstökösök.

Geszti Alexandra, Geszti Vivien, Mágocsi Barbara, Mészáros Dorina, Vass Mónika, Véber Dominika és Takó Ádám készítették el a pályamunkát. A diákok elmesélték, hogy papírmaséból készült el az alap, lufira és labdára simították rá több rétegben a masszát, ez megszáradt, majd kifestették, összeállították az elemeket.

A kreatív csapat

Wenczel Marianna elmondta, hogy elkészítették a Naprendszer mind a nyolc bolygóját és jónéhány holdat is. A gyerekek csillagászati ismeretei bővültek a projekt ideje alatt, hisz alaposan utánanéztek a témának. A papírmasé-Naprendszert technika szakkörön, illetve szabad délutánjaikon állították össze a tanulók.

Az országos versenyben harmadik helyezett lett a Weöres iskola diákjainak modellje. Illés Tibor, a Partiscum Csillagászati Egyesület elnöke elmondta, hogy a pályázat kiírásában nem volt sem a technikára, sem az alapanyagokra vonatkozó megkötés. Szerették volna, ha a csapatok használják a fantáziájukat, ugyanakkor tény, hogy nem volt könnyű a feladat, ismerte el az elnök, hisz alaposságot, precizitást igényelt a kivitelezés. A weöreses diákok örömmel vették át a harmadik helyezettnek járó értékes távcsövet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!