Tavaszi egészségnap a JMK-ban


2010-04-08 23:07:05  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ (továbbiakban: JMK), a JMK Megújulás Klub, az Oltalom Alapítvány és az ÁNTSZ Pápai Kistérségi Intézete közös szervezésében ma délután 14 órakor Tavaszi Egészségnap kezdődött a JMK emeleti előadótermében. A rendezvény az Egészségügyi napok 2010 programsorozat részeként valósult meg, ma este 19 óráig tartott, a részvétel ingyenes volt. Somogyi Györgyi A rák ellen, az emberért, a holnapért! Alapítvány nevében köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, ’85 óta foglalkozik az alapítvány az életmódváltás segítésével, melynek egyik alapja a táplálkozás. Ezt a célt tűzte ki 2004 óta működő Egészségkonyha programjuk is, mely a mai rendezvény egyik alapja is volt egyben. Somogyi Judit kiemelte, annak, hogy messzinek, távolinak tűnik az egészséges táplálkozás fogalma számunkra, az egyik fő oka a ködös megfogalmazás. Beszédében elmondta azt is, a teljes értékű táplálkozás alapja az, hogy tudjuk, mi minden szolgálja az egészségünket és az, hogy ismerjük azt is, mivel tudjuk segíteni a szervezetünket.

Kisa Judit dietetikus előadása után a klubtagok közösen készítettek ételeket az Egészségkonyha receptjei alapján, majd 17 órától ingyenes frissítő váll- és nyakmasszázson, vércukor, vérnyomás és testzsírmérésen vehettek részt az érdeklődők. 17 órától Nagy Zsuzsa életmódíró előadása kezdődött Élő ételek - csírákkal az immunrendszer megerősítéséért címmel. A rendezvény ideje alatt egészséges életmóddal kapcsolatos könyvek, készítmények vásárlására volt lehetőség az Oltalomért Alapítvány jóvoltából. Az előtérben ingyenes számítógépes talpvizsgálatot végzett a Pedi Topán Kft, valamint Kőhalmi Tünde kineziológus várta homeopátiával kapcsolatos témában az érdeklődőket. A programot reformételek kóstolója, tanácsadás és tapasztalatcsere zárta  19 órakor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!