Romlott vágy


2016-05-23 22:17:15  | cikk: ha  | 


Romlott vágy főképe

Több szempontból is érdekes könyv bemutatójának adott otthont a Jókai Mór Város Könyvtár. Marton Lívia a Pápához közeli Nagyalásonyban él, foglalkozását tekintve tanár. Úgy döntött, ír egy regényt a vágyról, a kapcsolatokról. Tabukat döntögető könyvet, melyről Baráth Julianna református lelkész beszélgetett Marton Líviával a bemutatón.

Marton Lívia saját bevallása szerint már gyermekként is írt, csak akkor még fejben; szüleinek mesélte el történeteit. Kamaszként naplót és verseket vetett papírra, felnőttként pedig tankönyveket szerkesztett. Aztán egyszer csak meglett egy regény első és utolsó mondata - mert vallja, hogy ez kell egy jó történethez -, így hozzáfogott a Romlott vágyhoz. Kilenc hónapig írta, épp mintha egy gyermek született volna, tette hozzá mosolyogva.

A Romlott vágy három férfi és egy asszony összefonódott sorsa. Zsolt, egy falu polgármestere, hűséges, odaadó férj, János, a karizmatikus református lelkész és Márk, egy budapesti szupermarketben dolgozó fiatalember mindennapjairól olvashatunk a könyvben. Köztük a kapocs Júlia, egy negyvenes nő. Romlott vágy - ez a könyv címe, ennek kapcsán Marton Lívia arra keresi a választ, hogy mikor válik a vágy bűnné. Szenvedély, megcsalatás, drogok, szerelem és a virtuális világ mind-mind ott vannak a történetben.

Baráth Julianna beszélgetett a könyvbemutatón a szerzővel

Marton Lívia saját bevallása szerint minden szereplőben benne van egy kicsit, legjobban talán Júliában, de mint mondta, az ő helyében szégyellné magát, mert egy nagyon gyarló karakter. A férfiak alakját három-négy ismerősből "gyúrta" össze. Vannak modellek és saját élmények a könyvben, de a regény kitalált történet, az írói fantázia eredménye, tette hozzá az író. A befejezést szándékosan nyitva hagyta, ha olvasói kérik, lesz folytatás.

Baráth Julianna kérdésünkre elmondta, nagyon meglepte a könyv, hisz Marton Líviát a nagyalásonyi gyülekezetből ismeri, de örült a regénynek, mert nagyon őszintén beszél mindennapos belső harcokról. A református lelkész szerint fontos, hogy önmagunk előtt őszintén feltárjuk helyzetünket, hisz csak így juthatunk el a megoldáshoz. A Romlott vágy szerinte segít megfogalmazni a gyakran zavarba ejtő érzéseket.
A könyvbemutatón közreműködött Kovács Viktor és Kamondi Péter. A kötet borítóját Varga-Pesei Petra tervezte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!