Határtalanul a Felvidéken


2016-05-23 21:23:58  | cikk: ha  | 


Határtalanul a Felvidéken főképe

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola hetedikesei immár harmadik alkalommal vehettek részt határon túli kiránduláson a Határtalanul programnak köszönhetően. Ezúttal a Felvidéken jártak a diákok. A 21 tanulót Horváthné Kovács Veronika, Parola Csaba és Szücs Gábor kísérte. A tanulók a hétfő reggeli áhítat keretében számoltak be élményeikről.

Szücs Gábor igazgató elmondta, hogy az utazás szervezésekor szempont volt az, hogy Pozsony környékének evangélikus emlékhelyeit, templomait is felkeressék. Pozsonyban van egy evangélikus negyed, egy hatalmas templommal, ez a szlovák nyelvű istentiszteletek helyszíne, s van egy kisebb templom, ide járnak a magyar és német ajkú hívek. A magyar evangélikusok közül kevesen, mintegy húsz fő vesz részt a vasárnapi alkalmakon, nagy gond, hogy hiányoznak a magyar anyanyelvű lelkészek. Szlovákiában egyébként arányaiban népesebb az evangélikus közösség, mint Magyarországon, mondta Szücs Gábor.

A kirándulásról Barth Rozália és Narancsik Róza tartott vetített képes beszámolót

A gyurátzos csoport több településen is járt, Pozsony mellett Nagymegyer, Dunaszerdahely, Hetény, Alsószeli, Felsőszeli, Dévény is szerepelt az úticélok közt. A diákoknak is nagy élmény volt a kirándulás, Barth Rozáliának a dévényi vár tetszett a legjobban, Tóth Leventének a pozsonyi városnézés, Narancsik Rózának pedig a templomlátogatások, főként azért mert közösen énekeltek, a dalokat Parola Csaba tanár úr kísérte orgonán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!