Helyben a helyi értékekről


2016-05-22 21:53:28  | cikk: ha  | 


Helyben a helyi értékekről főképe

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság felvállalt feladata a város szellemi, kulturális életének színesítése a nagy elődökhöz méltóan. Ezt többek közt publikációkkal, kutatásokkal, a tudományos értékek népszerűsítésével teszik. Ebbe a körbe tartozik az is, hogy a helyi értéktárba tartozó értékeket az érdeklődők számára megmutassák.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a társaság titkára elmondta, fontosnak tartják, hogy a város értékei közismertek legyenek, épp ezért szerveztek egy sorozatot, melyben szakértők bevonásával a Települési Értéktár elemeit bemutatják az érdeklődőknek.

Reidmár Linda mutatta be az egyik helyi értékünket, a Kékfestő Múzeumot

A sorozat nyitóalkalmán a Kékfestő Múzeum mutatkozott be, mely 2014-ben került be a Települési Értéktárba. A pápai múzeum közép-európai szinten egyedülálló ipartörténeti műemlék-együttes, hűen rekonstruál egy virágzó kékfestő üzemet. Az intézmény összefogja az országban működő kékfestő műhelyeket és rendszeresen szervez találkozókat a mesterek számára, mondta el Reidmár Linda néprajzos a múzeumról tartott érdekes előadásában. A vetített képes ismertető után a résztvevők tárlatvezetésen vettek részt.

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság szeretne új értékeket is felkutatni és javasolni a helyi értéktárba, a tagok érdeklődésüknek, szakterületüknek megfelelően térképezik fel a város kulturális, tudományos és épített kincseit, jeles alakjait, közösségeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!