Jó idő, remek hangulat a Városrészi Majálison


2016-05-22 21:28:55  | cikk: Babos Petra  | 


Jó idő, remek hangulat a Városrészi Majálison főképe
Az idei év első városrészi napját tartották szombaton az Acsády Ignác Szakképző Iskola sporttelepén. Az időjárás kegyeiben fogadta a rendezvényt, egész nap kora nyári kellemes időben telt az ötödik alkalommal megszervezett Városrészi Majális. A rendezvény elsősorban a Fáy és a Huszár lakótelepen élőknek, illetve a környékbeli családi házas övezetben élőknek szólt, de az egész városból várták a szórakozni vágyókat.

A városrészi napok hagyományaihoz illően a délelőtt itt is a főzés jegyében zajlott. A futópályán sorra állították fel bográcstartó vasaikat a lelkes kukták és segítőik, hogy aztán a finom étellel elnyerjék a rendezvényre kilátogatók és a zsűri tetszését. Az idei évtől a főzőversenyeknek nevezési díja van, vagyis a csapatok nemcsak munkájukkal, hanem anyagilag is hozzájárultak a kitűzött nemes cél eléréséhez, hiszen a főzőverseny bevételével a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályát támogatták. A programon ezúttal 12 lelkes csapat ragadott fakanalat, s mérhette össze gasztronómiai tudását.

A csapatok leginkább hagyományos pörköltet főztek, de voltak, akik bakonyi és erdélyi módra készítették el az ételt. Délben háromtagú zsűri kóstolta végig az ízletesebbnél ízletesebb, bográcsban készült ínyencségeket. A szakmát Fábián Istvánné képviselte, s az ő munkáját segítette a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályáról Pitrók Lászlóné és Pirók Viktória. A zsűri elmondása alapján az ételek nagyon finomak voltak, a csapatok valamennyien remekül főztek, nehéz volt választani.

A Városrészi Majális pörköltfőző versenyének abszolút győztese a Munka-Ügyesek csapata lett, akik a legtöbb adományt gyűjtötték és a legfinomabb ételt készítették. Bocskay Gyöngyi, a csapat kapitánya elmondta, 42.800 Ft adományt gyűjtöttek össze, ami szerintük nagyon szép összeg e nemes cél érdekében.
A Munka-Ügyesek csapata

-Igyekeztünk a lehető legjobb tudásunk szerint főzni. Vannak visszatérő vevőink, akik már 11 óra körül megérkeztek, hogy vehessenek a pörköltből. Az évek óta részt vevő, összeszokott csapat az idei évben a levendulát választotta díszítésül, s kápráztatta el azzal is a zsűrit és a látogatókat.
-Hagyományos sertéspörköltet készítettünk, megspékelve saját titkos fűszerkeverékünkkel. A főzésből mindenki kivette a részét, előre megbeszéltük, hogy kinek mi lesz a dolga, ettől vagyunk jó csapat. Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a főzőversenyen, s egy nemes cél érdekében gyűjtsünk adományt, miközben gasztronómiai ötleteket tanulunk egymástól, s a többi csapattól. Reményeink szerint, jövőre is eljövünk, s fakanalat ragadunk – fűzte hozzá Kocsis Henrietta, a foglalkoztatási osztály ellátási szakügyintézője.

A jótékonysági főzőversenyen közel 220.000 Ft gyűlt össze, melyet Pitrók Lászlóné, a gyermekosztály főnővére vett át Bocskay László önkormányzati képviselőtől.
-Nagy öröm számunkra, hogy az idén mi kaphattuk a pörköltfőző versenyen befolyt összeget. Az osztály több alkalommal is kapott már adományt vállalkozóktól és magánszemélyektől is. Most a gyermekosztály komfortját kívánjuk javítani, s új szekrényeket szeretnénk vásárolni a kórtermekbe, hogy a szülőknek és a gyerekeknek is jobb legyen – mondta a főnővér, aki köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik támogatta őket.
A Huszár lakótelepi Óvoda Pillangó csoportjának apróságai

A majális délutánján változatos színpadi produkciókat láthatott az egyre népesebb közönség. Először a Huszár és a Fáy lakótelepi óvoda apróságainak műsora vonzotta a nézőket, majd a Black Bunny Rock and Roll Club és a Balance Dance Team látványos produkcióira tapsolhattak az egybegyűltek. Őket a Szó és Kép Színpad mesejátéka követte. A rendezvénysátorban megtartott, késő estébe nyúló színpadi műsorban fellépett a mihályházi Rezeda Néptánccsoport, a Honvéd Bajtársi Egyesület Vidám Nagyik Kórusa, a Pápai Musical Stúdió és a Pápa Város Fúvószenekara is.
A szervezők természetesen gondoltak a gyerekekre is, a sátor mellett légvár és póni-kocsikázás várta őket, ami ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett. Aki pedig megéhezett, finom kürtös kalácsot vagy hűsítő fagyit is ehetett. Az ügyes kezű gyerekek az óvodapedagógusok segítségével kézműveskedhettek, s készíthettek apróságokat.

A kora esti programokra már zsúfolásig megtelt a rendezvénysátor, ahol Bocskay László köszöntötte a jelenlévőket. A városrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a főzőversenyen, akik adományukkal támogatták a kitűzött nemes célt, és akik a nap sikeréhez bármely formában hozzájárultak munkájukkal.
-Minden évben egy-egy nemes célt támogatunk. Úgy gondoltuk, a kórházba kerülő kisgyermekek a legelesettebbek, hiszen nem otthon alhatnak, nem lehetnek a szüleikkel, a saját szobájukban és kis ágyukban. A kórház gyermekosztályán mindig lehet segíteni. Egyeztettünk a kórház főigazgatójával és az osztályvezetővel, s ők mondták, hogy az idén szekrényre lenne szükségük a gyermekek jobb elhelyezése érdekében.
Mint mondta, a városrészi nap kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a városrészben lakók kimozdulhassanak otthonról, találkozzanak és beszélgethessenek egymással, amire a rohanó hétköznapokban nem jut idő.
-Igyekeztünk a műsort úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programot. A kora délutáni órákban a fiatalabb korosztályt megcélozva alakítottuk ki a különböző programokat, zenés szórakoztató műsorokat, illetve színpadi produkciókat. Aztán az estéhez közelítve egyre inkább a felnőtt korosztályt szerettük volna megszólítani. Nagyon örülünk, hogy jó volt az idő és sokan kilátogattak a rendezvényre – fűzte hozzá Bocskay László.
Az V. Városrészi majálisra sokan kilátogattak

A délutáni órákban Unger Tamás alpolgármester is látogatást tett a rendezvényen. Elmondta, a városban összesen tíz városrészi napot szerveznek az elkövetkező időszakban, melynek célja, hogy az ott élők jól érezzék magukat. A rendezvényt igénylik a közösségek, hiszen a lakossági konzultációk során megerősítették a lakók, hogy szükség van ezekre a programokra.

A Városrészi Majális esti sztárvendége Márió volt, a napot pedig sátor buli zárta a Főnix együttessel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!