Három pályázaton is nyert a PNNÖ


2016-05-18 21:31:38  | cikk: Babos Petra  | 


Három pályázaton is nyert a PNNÖ főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat soron következő ülését tartotta tegnap délután. A testület véleményezte a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményi telephely megszüntetését, mint az intézménnyel kapcsolatban álló nemzetiségi önkormányzat.

A második napirendi pontban a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségéhez benyújtott pályázatokon elnyert támogatások felhasználásával kapcsolatos döntésekről esett szó. A közösség több pályázatot is kiírt, melyből a következő háromra pályázott a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat: nemzetiségi nap és megemlékezés a magyarországi németek elűzetésének 70. évfordulójáról, bronz dombormű és emléktábla készítése a kiűzetés 70. évfordulójára, valamint kiadvány szerkesztése az évfordulóra. Mindhárom programra 40.000 Ft támogatást nyertek
.
Vegyes ügyek keretében beszéltek arról, hogy az idei évben 130.000 Ft-tal támogatják a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nemzetiségi oktatását, és 30.000 Ft-tal a Vajda Péter lakótelepei Óvoda Rozmaring csoportjának munkáját.
Pillerné Fódi Ilona elmondta, a nemzetiségi önkormányzat első félévi feladatalapú támogatása megérkezett, ami 579.555 Ft.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016 szeptemberében a magyarországi németek elűzetésének 70. évfordulója alkalmából megemlékezést szervez, valamint egy kiadványt készítenek német és magyar nyelven. Ehhez megkapták a levéltár szöveges anyagát, s már több visszaemlékezés, dokumentáció is érkezett a Pápa és a környékbeli települések 1946-1948 közötti kitelepítésének eseményeiről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!