Kimaradtak a ziccerek


2016-05-16 22:40:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kimaradtak a ziccerek főképe
A pünkösdi hosszú hétvégén dupla fordulót rendeztek a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A Perutz FC május 14-én Balatonfűzfőn szerepelt, és 5-0-s győzelmet aratott, két nappal később pedig Devecsert látta vendégül a Perutz stadionban. Az előjelek a hazaiaknak kedveztek, hiszen a vendégek legutóbbi öt mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni, a pápaiak pedig tavasszal kiválóan játszanak, 12 meccset győztesen vívtak meg és csak egy vereséget szenvedtek. A negyedik helyezett elleni találkozót a mieink a Simon – Németh M., Kovács, Bolla, Györkös – Somogyi, Iványi, Szabó, Mészáros – Nagy, Venczel összetételben kezdték. Az első perctől fogva irányította a játékot a Pápa, melynek ismét korai gól lett a jutalma. A kilencedik percben Kovács fejese még elkerülte a kaput, öt perccel később viszont már gólt ünnepelhetett a pápai publikum, Mészáros beadását Szabó készítette le, majd a meccs kezdése előtt a kezdőcsapatba bekerülő Györkös a bal alsóba lőtt 1-0. Ezután sokáig semmi említésre méltó esemény nem történt a pályán, mezőnyjáték folyt, a 40. percben aztán némi szerencsével kis híján egyenlített a Devecser, Cserna felívelése Somogyi fején csúszott meg, a játékszer pedig a keresztlécen csattant. A második játékrészben sem változott a játék képe, futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, előbb Szabó centerezését Venczel lőtte öt méterről a kapusba, majd Iványi távoli kísérletét ütötte ki Csepregi kapus. Az 58. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy szabadrúgás variáció végén Szélessy bombázott a rövid felsőbe 1-1. A gól után Csepregi kapus tartotta meccsben a Devecsert, előbb Venczel tekerését tolta ujjheggyel a jobb kapufára, majd Szabó lövését hárította. A 72. percben megint a semmiből szereztek gólt a vendégek, Tisonyai előreívelését Szakonyi vette le a hosszún, majd Simon támaszkodó lába mellett a bal sarokba lőtt, a dolog szépséghibája, hogy a támadó legalább egy méteres lesen tartózkodott 1-2. A gól után Szakonyi az ünneplésnél levette a mezt, majd kiszólt a hazai kispadnak és a szurkolóknak, mindkettőt sárga lappal jutalmazta Szalai játékvezető, így tíz emberre fogyatkozott a Devecser. Középkezdés után teljesen kapuja elé szegezte a Perutz ellenfelét, ám vagy a beadások nem voltak pontosak, vagy az utolsó passzokba csúszott hiba. Egy pontot így is sikerült itthon tartani, a 90. percben Somogyi felívelése után egy kapu előtti kavarodás után Nagy Péter belsőzött a kapuba 2-2. A hosszabbításban nem sikerült megfordítani a találkozót, pontosztozkodás lett a hétfő esti összecsapás vége.

Perutz FC – Devecser 2-2 (1-0) Gsz.: Györkös, Nagy ill. Szélessy, Szakonyi

Marton Miklós: Az eredménnyel nem vagyok elégedett, a játékkal viszont igen. Sokszor mögéjük tudtunk kerülni, a beadásokkal akadtak problémáink, de a legnagyobb bajunk ma a helyzetkihasználással volt. Legalább tíz 100 százalékos lehetőségünk volt, ebből csak kettőt lőttünk be, ilyen luxust egyik csapat sem engedhet meg magának. A Devecser hármat lőtt kapura, abból két gól lett, a másodikat szerintem lesről szerezték, a játékvezető elég érdekes felfogásban vezette a meccset, ma ennyire futotta.

Perutz FC: Simon – Németh M. (’77 Páli), Kovács, Bolla, Györkös – Somogyi, Iványi, Szabó (’82 Ughy), Mészáros – Nagy, Venczel

Devecser: Csepregi – Csicsics, Illés, Cserna, Tisonyai – Illés, Osváth, Burucs, Szélessy (’ 77 Orbán)– Horváth G. (’84 Horváth), Szakonyi

A bajnokság május 21-én Péten folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!