Nyolcadik helyen zárt a Bakonyerdő Pápa


2016-05-16 10:18:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyolcadik helyen zárt a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság utolsó fordulójában Balatonfüred II. csapatát fogadta a Bakonyerdő Pápa. A pápai alakulat egy szép búcsúban reménykedett, szerette volna győzelemmel megköszönni a szurkolók egész éves bíztatását. Ősszel a füredi fiatalok 15 gólos sikert arattak, ám az már a bemelegítésnél látható volt, hogy nem teljes kerettel érkeztek, így a vasárnapi visszavágón tovább nőttek a mieink győzelmi esélyei. Jobban is kezdtek a vendégeiknél a pápaiak, labdaszerzésekből és gyors indításokból hamar megszerezték a két-háromgólos vezetést. Jó védekezést láthattunk a hazai csapattól, emellett a Balatonfüred több hibát is vétett, melyeket sikerült kihasználni, a 10. perc végén már 6-1 állt az eredményjelzőn. A vendégek trénere – tíz perc gólképtelenség után - a 12. percre unta meg a látottakat, és időt kért, ám ez sem hozott gyökeres változást, a Bakonyerdő percről-percre növelte a különbséget, és egy 7-1-es futással 21-9-es félidei eredményt alakított ki. A második felvonásban edzőmeccsé szelídült a bajnoki, 15 perc alatt mindössze két gólt engedélyezett ellenfelének a Pápa, Kapcsándi Kristóf és Bors Martin vezérletével pedig egymást követték a szebbnél-szebb hazai gólok (50. perc 30-12). Bár az utolsó tíz percben kissé lankadt a mieink figyelme, a biztos vezetés nem forgott veszélyben, az utolsó hazai találatot a pápai kapus, Soós László lőtte hétméteresből, a Bakonyerdő Pápa idei utolsó meccsén 37-21-re győzött, mellyel két helyet előrelépett a tabellán és a 12 csapatos bajnokság nyolcadik helyét szerezte meg. A juniorok idén lecsúsztak a dobogóról, ám mutatott teljesítményük és szemmel látható fejlődésük bizakodásra ad okot a következő idényt illetően. A bajnokságot az Ajka nyerte.

Kapcsándi Zsolt: A vártnál nagyobb arányú győzelmet sikerült aratnunk, ami egyrészt annak köszönhető, hogy az ellenfél tartalékosan érkezett meg a mérkőzésre, másrészt viszont dicséret illeti a játékosaimat, akik 50 percen keresztül kimondottan jól kézilabdáztak. Taktikában, fegyelmezettségben végre azt láttam, amit szerettem volna, sok labdát szereztünk, végre belőttük a ziccereinket, a védekezésről pedig mindent elmondta, hogy az első félidőben mindössze kilenc gólt kaptunk. Ami a szezont illeti, elégedett lehetek, az előzetesen kitűzött cél – a tavaszi tíz pont megszerzése - sikerült, van természetesen hova fejlődni, de tudunk is. Sok van ebben a csapatban, van 16 jó képességű játékosom, akik ugyan nem képesek mindig az egyenletes teljesítményre, de egyre stabilabban játszanak. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját, és nagyon hálás vagyok a szurkolóknak, akik kitartottak mellettünk és akkor is megtapsoltak minket, amikor esetleg nem a szebbik arcunkat mutattuk.

Bakonyerdő Pápa – Balatonfüred II. 37-21 (21-9)

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 10
Bors Martin 10
Szakács Dániel 6
Sipőcz Milán, Füzi Attila, Tolner Balázs, Bors Patrik 2-2
Soós László, Pethő Zoltán, Róth Gábor 1-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!