Farkasdy Zsuzsanna kiállítása


2016-05-15 19:40:08  | cikk: ha  | 


Farkasdy Zsuzsanna kiállítása főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kiállítóhelye, a HEMO második emeleti előtere az otthona a Diákgalériának, amely a képzőművészettel foglalkozó fiatalok számára jelent bemutatkozási lehetőséget. Ezúttal Farkasdy Zsuzsanna képei láthatók itt.

A kiállításmegnyitón Róka Norbert művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket, majd Gosztola István szavalata után Nehéz Gergely nyitotta meg a kiállítást. Lehet szeretni vagy nem szeretni Farkasdy Zsuzsanna képeit, mondta, de az biztos, hogy hatnak alkotásai. 25 éve készít képeket, melyek túlnyomórészt nonfiguratívak, bár az utóbbi időben néhány figurális festmény is kikerül keze alól. Sosem azt festi, amire igény van, nem a galériáknak, a hírnévnek alkot, hanem az embereknek, és azt, amire a lélek indítja, tette hozzá Nehéz Gergely. Farkasdy Zsuzsanna képei olyanok, mintha egy rég látott világból küldött képeslapok lennének, melyek álmunkban kerülnek elénk, tette hozzá.

Nehéz Gergely és Farkasdy Zsuzsanna

Farkasdy Zsuzsannának volt már egy tárlata a HEMO-ban 2009-ben. Mint mondta, azóta sem a technika, sem a téma nem változott, ugyanúgy alkot, szeretettel, azoknak, akiket megérintenek képei. Akrilfestékkel dolgozik, van olyan képe, melyre a több liternyi fehér alapra csurgatta rá a színeket, de van lepedővászonra aprólékosan készített szín- és formagazdag álomvilága, s néhány figurális festménye is. A képeknek nincs címe, Farkasdy Zsuzsanna nem szeretné befolyásolni a szemlélődőket, mindenki számára saját világot tükrözhet egy-egy mű. Hogy kinek mit mesélnek képei, azt június 3-ig deríthetik ki az érdeklődők, addig látható a tárlat a HEMO második emeleti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!