A kis herceg látogatása a Weöres-bolygón


2016-05-15 09:00:54  | cikk: ha  | 


A kis herceg látogatása a Weöres-bolygón  főképe

Hagyomány, hogy a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói, tanárai kétévente kulturális műsorral készülnek. Idén a Weöres Sándor-hét méltó befejezése volt a bemutató. A rendezvényen közel 350 gyerek lépett színpadra, hogy megmutassák azokat a produkciókat, amikkel már hosszú idő óta készülnek. Majdnem az összes tanuló szerepelt a műsorban a szülők, a nagyszülők, a rokonok nagy örömére.

- A műsorban láthatóak lesznek olyan diákjaink, akik városi vers- és prózamondó versenyen helyezést értek el, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét. De többségében új, csak erre az alkalomra készült produkciókat láthat a közönség. Minden produkció egy-egy gyöngyszem. Az előadás végére egy képzeletbeli gyöngysort fognak átnyújtani Önöknek a szereplők. Lesznek ezen a gyöngysoron nagyobb és kisebb gyöngyszemek, de mind igazgyöngyként fognak csillogni annak ellenére, hogy képzeletbeli gyöngysorról beszélek most Önöknek. A fináléban egyszerre több mint 350 csillogó szempár fog tündökölni ezen a színpadon - mondta köszöntőjében Mógor Adrienn, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója.

A kis herceg és a pilóta is megnézte az előadást

Az intézmény kulturális bemutatóját a hagyományokhoz híven keretjáték foglalta egységbe. Ezúttal Antoine de Saint-Exupéry híres regényének főhőse, a kis herceg látogatott el a Weöres-bolygóra, aztán a pilóta is megérkezett, együtt nézték végig a színes, változatos, műsort, melyben ötletes jelmezekben zenés-táncos produkciókkal, történetekkel lepték meg a gyerekek a nézőket. Néptánc és Kevély Kereki története, cupsong és matróztánc, énekkar és nyuszibugi is szerepelt a programban, sőt, stílszerűen még az Ének az esőben című dal is felcsendült. Természetesen minden diákfellépő nagy tapsot kapott, de mindenki ünnepelte az intézmény bevállalós tanárait is, akik a Stayin' alive című slágerre mutatták be formabontó gyakorlataikat.

Vastapsot kapott a tanárok bemutatója

A kulturális bemutatón adták az idei tanév Weöres-emlékplakettjeit. Tanár kategóriában Gosztola Erika vehette át ezt az elismerést, aki, amint a méltatásban elhangzott, kitartó, következetes pedagógus, a kreativitás és a segítőkészség jellemzi. A diákok közül sokoldalú tevékenységéért Nagy Petra kapta meg a plakettet, aki az Iskolai Diáktanács vezetője, versenyeredményeivel rendszeresen öregbítette az intézmény hírnevét, az iskola programjainak aktív résztvevője, gyakran szervezője volt. A külsős jelöltek közül Szabóné Gál Viktóriáé lett az elismerés, aki az iskola Szülői Közösségének aktív tagjaként segíti a pedagógusok munkáját.

Az elismeréseket a diákkirály adta át a jutalmazottaknak

A közel három órás kulturális bemutató helyszíne a JMSZK színházépülete volt, a rendezvény zárásaként a résztvevők közösen énekeltek a színpadon, majd Mógor Adrienn igazgató megköszönte Horváthné Árvai Mária, Pulay Róbertné és Lampért Helga munkáját, akik az osztályok műsorait egy látványos előadássá állították össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!