Családban élni jó! - Felvonulás a család nemzetközi napján


2016-05-14 20:52:48  | cikk: Babos Petra  | 


Családban élni jó! - Felvonulás a család nemzetközi napján főképe
Negyedik éve szervezi meg a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete a család nemzetközi napján a már hagyományosnak mondható felvonulást. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, az eső elállt, s előbújt a nap is, így a résztvevők elindultak a Fő utcán keresztül a Jókai utcán át a Teveli útig, az Öreghegybe.
A résztvevők molinóval, transzparensekkel, egyenpólóban felvonulva hirdették, hogy családban élni jó és a jövő a család.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke hírportálunknak elmondta, a rendezvény célja, hogy a társadalom felfigyeljen a családokra, s megbecsüljék őket. Fontosnak tartják, hogy bebizonyítsák, családban élni jó, s aki csak tud, bátran vállaljon gyermeket.
A felvonulás után a rendezvény az Öreghegyben folytatódott, ahol különböző kézműves foglalkozások és bográcsozás várt a résztvevőkre.

A PÁNKE soron következő programja szeptemberben lesz, amikor is a gyermekek világnapját ünneplik.

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította május 15-ét a család nemzetközi napjává. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés ráirányítja a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére”.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!