Megvan a nyolcadik győzelem is


2016-05-13 21:38:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megvan a nyolcadik győzelem is főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának utolsó pápai fordulójában a Concordia Motax KC Pápa Eger csapatát látta vendégül. A budapesti MAFC szerdai vereségével eldőlt, hogy a PKC jövőre is a B csoport tagja lesz, így ebből a szempontból már nem volt tétje a találkozónak. Kiváló formában vannak a mieink, hiszen a play-off eddigi öt meccsén nem találtak legyőzőre, és ha az alapszakaszt is ideszámoljuk, már hét zsinórban megnyert találkozónál tartanak. Az odavágón magabiztos pápai győzelem született (58-79), így a csapat joggal bizakodhatott egy jó eredményben. Hazai oldalon Horváth Attila szerezte a meccs első kosarát, majd gyorsan jött is a válasz Tóth részéről. Ezután bő két perces gólcsend következett, majd a harmadik percben ismét Horváth villant, ezúttal a hárompontos vonalon kívülről (5-2). A folytatásban is a mieink domináltak, a hetedik percre már közel tíz pont volt a különbség, a vendégek edzője időt is kért, ám ez sem hozta meg a fordulatot, Kutasi lejáró időnél dobott triplájával 11 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (21-10). A második etapban az egriek többnyire kintről próbálkoztak – sikertelenül – a mieink pedig középtávolikkal fokozatosan növelték a különbséget, a nagyszünetre végül megmaradt a 11 pontos differencia (34-23). A nagyobb pihenő után továbbra is jól működött a védekezés, igaz támadásban néhány apróbb hiba becsúszott, volt kimaradt ziccer és néhány eladott labda, de a hazai vezetés nem forgott veszélyben. Pozitívum, hogy a negyed derekán hosszú idő után sérüléséből felépülve Ács Péter is pályára léphetett, az 52-36-os eredményt Keresztes egy látványos zsákolással alakította ki. A negyedik negyedre minden érdemi kérdés eldőlt tehát, a hajrában a fiatalok is szóhoz jutottak, a PKC magabiztos sikerével megőrizte B csoportos tagságát és két idegenbeli mérkőzés után jól megérdemelt pihenőjét töltheti.

Concordia Motax KC Pápa – Eger 67-49 (21-10, 13-13, 18-13, 15-13)

Vajda Balázs: Magabiztos győzelmet mutat az eredmény, de a mérkőzésen belül voltak olyan periódusok, amikor nagyon összpontosítanunk kellett. Az Eger próbálta végig tartani a lépést velünk, de a kidolgozott taktikánk bejött, és egy átlagosnál gyengébb dobóforma is elég volt a sikerhez. A MAFC hétközi vereségével eldőlt már a bennmaradásunk, de természetesen szerettük volna folytatni megkezdett jó sorozatunkat, erre törekszünk a következő két idegenbeli meccsünkön is.

Concordia Motax KC Pápa: Puszta 7/6, Keresztes 17, Szanati 5, Horváth 15/6, Németh 4, cserék: Ács 3, Vajda 1, Kutasi 15/9, Perger, Rédei, Schveighoffer, Domján.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!