Fotópályázat a madarak és fák napján


2016-05-12 21:55:17  | cikk: Babos Petra  | 


Fotópályázat a madarak és fák napján főképe
Fotópályázattal és vetélkedővel emlékezett meg a „Madarak fák napjáról” a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. A természetvédelemhez kapcsolódó jeles napot 1906 óta május 10-én ünneplik hazánkban, a jeles napot az ökoiskola is lényegesnek tartja.

Az intézmény az ökoiskolai program keretében az idei évben megemlékezett már a víz világnapjáról és a Föld napjáról, minden hónapban szemetet szednek az iskola környékén, papírt gyűjtenek, télen etetik a madarakat, és sziklakertet is kialakítottak az udvaron. Céljuk többek között, hogy a gyerekeket környezettudatos magatartásra ösztönözzék, és életmódjukba illesszék a természet iránti tiszteletet és felelősséget.

Az első évfolyamosok a madarak és fák napja alkalmából játékos vetélkedőn vettek részt a Kisligetben, majd előadást hallgattak meg az év madaráról, fájáról, ami az egyik tanuló édesapja tartott. Az iskola hirdetett egy fotópályázatot is, Ősztől tavaszig címmel. A versenyre 25 szebbnél szebb alkotás érkezett. A színes fotókon a diákok fotós szárnypróbálgatásai láthatóak.
I.helyezett Porga Dávid

Porga Dávid 6. a osztályos tanuló első helyezést ért el egy tükröződő tavas felvétellel. Dávidnak saját digitális fényképezőgépe van, amit előszeretettel használ, amikor csak ideje engedi, hiszen a fiatalnak ez a hobbija.
II.helyezett Bolla Alex

Bolla Alexnek egy igazán különleges pillanatot sikerült megörökíteni: amikor a méh rászáll egy virágra. Alex elmesélte, hogy teljesen véletlenül sikerült lefényképezni ezt a természeti csodát, a képen jól látszik, hogy a méhecske lábai virágporosak.
Bíró Panna 6. n osztályos diák harmadik helyezett lett a pályázaton. Panna édesanyja fényképész, és ő is nagyon megkedvelte a fotózást. A kislánynak saját fényképezőgépe van, szüleivel gyakran járnak az erdőkben s örökítik meg a természet csodáit.
Kocsis Rebeka különdíjban részesült azzal a fotójával, amelyiken egy gyönyörű hóvirágot kapott lencsevégre. Rebeka szereti a természetet, s mivel nagymamája Tapolcafőn lakik, közel az erdőhöz, így gyakran kisétál oda, s készít felvételeket.
Kocsis Rebeka felvétele

A pályázaton legjobban teljesítők oklevélben részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!