Danó a király


2016-05-11 20:45:40  | cikk: ha  | 


Danó a király főképe

A Weöres Sándor Általános Iskola hagyományai közé tartozik a diákkirály-választás. A végzős osztályok egy-egy jelöltje társai segítségével és támogatásával napokon át kampányol a cím elnyeréséért. Programokat szerveznek, vetélkedőkön vesznek részt, plakátokat készítenek, egyenpólókban járják az iskolát, hogy megnyerjék választóik bizalmát.

Idén a 8. a osztály jelöltje Mogyorósi Bálint, Mogyi volt, míg a 8.b-seket Dernóczi Dániel, Danó képviselte. Hétfőn és kedden délelőttönként a szünetekben, délutánonként a napköziben kampányoltak, a közösségi oldalakon pedig folyamatosan tájékoztatták szimpatizánsaikat. Programjaik közt szerepelt arcfestés, karaoke, társasjáték, felolvasás, puzzle, erőnléti edzés, bingó - szóval mindenki találhatott érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot.

Sokat dolgoztak a jelöltek és az osztályok is a kampány idején

Szerdán délelőtt a weöreses diákok játékos vetélkedőn vettek részt, majd egy-egy előadásban bemutatkoztak a végzős osztályok, a jelöltek megtartották kampánybeszédüket, aztán következett a szavazás. A két és fél nap során számos feladatért kaptak pontokat a csapatok, így például az általuk szervezett játékokra, amikkel szavazókat próbáltak nyerni, a plakátokra, az internetes kampányra, a jelöltek beszédére, a műsorra és a vetélkedőre, mondta el Horváthné Árvai Mária, DÖK-segítő tanár. A diákkirály-választás az egyik legnépszerűbb program a tanulók közt, nagyon sok munkával jár, de mindig nagy élmény, fogalmazott a pedagógus. 

A verseny kiegyenlítetten zajlott, a két osztály feladatokra kapott pontszáma megközelítőleg azonos volt, a 8.a osztály kevéssel ugyan, de vezetett. Aztán a szavazatok számlálása után fordult a kocka, a 8.b jelöltje nyert, Dernóczi Dániel, azaz Danó lett a király. Kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak a sikerért, de megérte, nagyon jó érzés diákkirálynak lenni, főleg, hogy aranyos gyerekek királya lehet, tette hozzá mosolyogva, majd magával sodorta az ünneplő tömeg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!