Gyerekek a mentőállomáson


2016-05-10 20:08:52  | cikk: Babos Petra  | 


Gyerekek a mentőállomáson főképe
Gyermekzsivajtól és szirénázástól volt hangos a Pápai Mentőállomás a mai napon, hiszen nyílt napot tartottak az érdeklődőknek.

Az Országos Mentőszolgálat elődje, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Önkéntes Mentőegyesület néven, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben állami feladattá vált, amikor május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünneplik a mentők napját Magyarországon. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a pápai mentőállomás az óvodásoknak és a kisiskolásoknak.

A résztvevő gyerekek beülhettek a mentőautókba, megtekinthették a mentőállomást és bepillantást nyertek a mentők mindennapi életébe. Megnézték a sárga kiemelt mentőkocsi eszközparkját, a különböző rögzítő eszközöket, a világításokat, a defibrillátort, a speciális ollót, amivel nemcsak ruházatot lehet elvágni, de autóablakot is be tudnak törni.
Hírportálunk ottjártakor a vaszari óvoda középső-és nagycsoportos kisgyermekei vettek részt a programon, a gyerekeket szinte ámulatba ejtette a mentő villogó fénye és a hangos sziréna. Az apróságok egybehangzóan azt mondták, örültek, hogy eljuthattak a mentőállomásra, érdekes volt a program. A kicsik többsége tudta azt is, hogy a mentősök munkája fontos, hiszen ők segítik a bajba jutott embereket. Az egyik kisfiú kérdésünkre azt is elárulta, hogy ha a mentőautó szirénázik, elsőbbséget kell neki adnunk.

Kürti József, a mentőállomás vezetője érdeklődésünkre elmondta, hosszú évek óta hagyomány, hogy a mentőszolgálat megalakulásának évfordulójához kapcsolódóan nyílt napra várják az érdeklődőket.
A mentők napja alkalmából elismeréseket adtak át a mai napon Budapesten. Őri János mentőtiszt 40 éve dolgozik a Pápai Mentőállomáson, munkája elismerésenként Kresz Géza emlékérmet vehetett át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!