Díjugrató verseny


2016-05-10 11:58:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Díjugrató verseny főképe
Díjugrató versenyszámokkal ért véget a Lovasiskolában a Lovasmajális. A korábbi évekhez viszonyítva szerényebb mezőny gyűlt össze, hiszen a pápai bajnoksággal egyidőben Budapesten országos minősítő versenyt rendeztek, az időjárás mellett ez is befolyásolta az indulói létszámot, végül hat kategóriában összesen 68 start volt. A Pápai Lovas Club színeiben négy lovas mérette meg magát, Boda Sára, Czuczai Natália, Tóth Gergő és Győr Gábor. Kocsis László versenyigazgató azt mondta, el tudott volna képzelni élénkebb érdeklődést is, hiszen volt olyan év, amikor 100-130 fölötti indítás volt.
- A nevezést befolyásolta, hogy egyre több helyen úgynevezett négyévszakos pályát építenek, aminek egyik nagy előnye, hogy a rugalmasságának, ütéscsillapításának köszönhetően a talajfogás pillanatában a lovak ízületeire sokkal kisebb terhelés jut, a talajszerkezetnek köszönhetően a pálya nem csúszik, gyorsabb tempó lovagolható. Itt Pápán egy hagyományos pálya került kialakításra, ami jó állapotban van, viszont úgy látom, a hétvége időjárása visszavetette a kedvüket. Sajnos több tévesztés, verőhiba volt az elmúlt versenyekhez képest, de a pápaiak így is jól szerepeltek, Boda Sára egy negyedik, Tóth Gergő két ötödik, Győr Gábor egy negyedik és egy hetedik helyet szerzett, Czuczai Natália pedig Corleone nevű lovával az R110 nyitott kategóriát hibátlan lovaglással meg is tudta nyerni.
Kocsis László hozzátette, a későbbiekben részt vesznek a zirci és ajkai megyei fordulón, közben pedig belefognak a július végén rendezendő hagyományos országos military bajnokság szervezésébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!