Bibliai történetek rajzokon


2016-05-09 21:42:04  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliai történetek rajzokon főképe
A VI. Pápai Ökumenikus Nap kapcsán hirdettek rajpályázatot a történelmi felekezetek. A tavalyi év sikerein felbuzdulva ez alkalommal több, mint 150 szebbnél szebb pályamunka érkezett az óvodás és iskoláskorú gyerekektől. Az alkotások a mai naptól tekinthetőek meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Ifj. Márkus Mihály lelkipásztor hírportálunk kérdésére elmondta, az idei ökumenikus napra sok kisgyermek ragadott ceruzát, s örökített meg egy-egy Bibliai történetet. A kisebb korosztály bármely kedvenc Biblia történetét lerajzolhatta, míg a felső tagozatosok Jézus életéből öt eseményt vethettek papírra.
A kiállítást Kerpel Péter művésztanár, a zsűri elnöke nyitotta meg, aki minden alkotónak gratulált szépen kidolgozott munkájához, s elmondta, jó érzés látni, hogy sok tehetséges és ügyes kezű kisdiák van.
A tárlatmegnyitón az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai működtek közre. Az alkotókat pünkösdhétfőn díjazzák, az VI. Ökumenikus Napon. A rajzok május 20-ig tekinthetők meg az intézmény nyitvatartási ideje alatt és az ökumenikus napon.

A hétfői rendezvényen fellép a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Szent Anna Óvoda, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája és a Tánc-Lánc AMI is. A kisebbeket játszóház várja, míg a nagyobbak floorballozhatnak. A programot bibliai és reformáció korabeli ételkóstoló színesíti majd. Az ökumenikus napot közös istentisztelet és a Karneol zenekar koncertje zárja. A rendezvény helyszíne jó idő esetén a Fő tér lesz, esőben pedig a Szent István Római Katolikus Általános Iskola ad otthont a programnak. A szervezők szeretettel várnak mindenkit pünkösd hétfőjén, 14 órától 21 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!