Megyei Kosárlabda Nap


2016-05-09 16:36:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei Kosárlabda Nap főképe
Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Városi Sportcsarnokban a Veszprém megyei kosárlabdázás napját. A házigazda Concordia Motax KC Pápa, a Magyar Kosárlabda Szövetség valamint a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség közös rendezvényére idén is változatos programokkal készültek a szervezők, volt több állomásból álló, játékos ügyességi vetélkedő a „Dobd a kosárba” sportágfejlesztési programban résztvevő iskolák számára, a délelőtt folyamán a szlalom-, dobó-, és passzoló versenyben, a pókjárásos-, és labdacserés labdavezetésben közel 200 gyermek vetélkedett. A dzsembori mellett az U14-es elődöntőket és döntőt, valamint a felnőtt megyei pontvadászat fináléját is most rendezték meg, ahol a Pápa KC az Ook Press Veszprémmel csapott össze. A kosárnap tapasztalatairól Vajda Balázs megyei utánpótlás referenst kérdeztük.
- Nagy örömömre az U14-es bajnokságot végül a Pápai KC csapata nyerte, a döntőben magabiztosan, közel 30 ponttal verték a fiúk Balatonfűzfő csapatát, harmadik a Tapolcai Sasok lett. A felnőtt megyei döntőn sajnos egy sérülésekkel tarkított, kissé érdekes mérkőzésen végül húsz pont körül nyert a veszprémi Ook Press csapata. Hozzáteszem megérdemelten, mert jobbak voltak az adott napon. Ennek ellenére összesítésben majdnem húsz ponttal bizonyult jobbnak a Pápa, így a megyei bajnokságot is a Concordia Motax Pápa csapata nyerte. Örülök, hogy idén is egy igen színvonalas napot sikerült szerveznünk. Szeretném megköszönni minden egyes segítőnek, támogatónak az egész éves munkáját, akik nélkül a szezon megkoronázásaként nem jöhetett volna létre a mai nap. Több mint 200 iskolás gyermek pattogtatott a Városi Sportcsarnokban egyfelől azért, hogy bizonyítsák rátermettségüket, ügyességüket, másrészt azért, hogy az elkövetkező években kosaras játékosokká cseperedjenek. Ha az elmúlt néhány hónapot nézem csak vissza, szemmel látható a fejlődés minden gyermeknél. Én abban bízom, hogy ez a töretlen lendület viszi tovább a gyerekeket, kollégákat, és jövőre ugyanilyen színvonalas tornákon találkozhatunk újra. A szünidőre jó pihenést, sok szabadtéri kosarazást kívánok mindenkinek.

A picik versenyében a jók közül is a legjobb az ajkai Fekete István Általános Iskola lett. Minden csapat kupa és oklevél díjazásban részesült, folytatás jövőre!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!