Pályaavató fallabda bajnokság


2016-05-08 20:09:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pályaavató fallabda bajnokság főképe
Hosszú évek elteltével rendeztek ismét amatőr fallabda bajnokságot. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Várkertfürdő bal oldali játéktere mintegy kétmillió forintból teljesen megújult, a tavasz beköszöntével a szakemberek teljesen felújították a szigetelést, dréncsöves megoldást alkalmaztak, ami fölött sport lengőpadlót alakítottak ki, s erre került a kimondottan fallabda pályára való sportpadló. A kívül-belül megújult pályát egy amatőr bajnokság keretein belül adták át a nagyközönségnek, a kupára Pápa mellett Győrből is érkezett nevezés. A tíz játékost két hármas és egy négyes csoportba osztották, ahonnan a csoportelsők a hármas, körmérkőzéses fináléba kerültek, a többiek pedig a helyosztókon vitézkedhettek. Sokszínű volt a mezőny, ütőt ragadtak olyanok, akik már több mint egy évtizede játsszák ezt a játékot, és voltak olyanok is, akik még csak ismerkednek az alapokkal, nekik tapasztalatszerzés szempontjából is hasznos volt a verseny. A mérkőzések két nyert szettig zajlottak, több egészen színvonalas, izgalmas meccset is láthattunk, a hármas döntőt végül – ahogy arra számítani lehetett - Mesterházy Sándor nyerte, Kiss M. István és Pődör Róbert előtt. A pápai indulók közül Pődör Róbert érte el a legelőkelőbb helyezést, Róbert már tíz éve hódol ennek a sportágnak, és nagyon örült, hogy hosszú évek után Pápán ismét összemérhették erejüket a sportág kedvelői. Remélte, hogy ezáltal tovább nő városunkban a fallabda népszerűsége, mely egy dinamikus, megfelelő állóképességet, gyorsaságot, robbanékonyságot és jó technikai tudást igénylő sportág.
- Nagyon sokat számított ma is az erőnlét, tehát aki rendszeresen játszik és megfelelő technikai tudással rendelkezik, a két-három órás versenyen kiegyenlített játékra lehetett képes. Mindenkinek ajánlom ezt a sportot, hiszen pörgős, egyszerű és könnyen megtanulható. Mindössze néhány órás gyakorlással el lehet jutni arra a szintre, hogy élvezetes és folyamatos legyen a játék. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jó lett az új pálya, a rugalmassága, a falak minősége kifogástalan, egyedül a színét kell megszokni, de panaszra nem lehet okunk.
Huszár Hajnalka, a Várkertfürdő marketing-, és értékesítési vezetője a bajnokság kapcsán azt mondta, úgy látják, a hétköznapokban és a hétvégéken egyre többen érdeklődnek a squash iránt, ezért is érezték minél sürgetőbbnek, hogy megfelelő körülmények fogadják a vendégeket.
- Annak ellenére, hogy az amatőrök ragadtak ütőt, meglepően jó és sportszerű meccseket láthattunk, kiváló volt a hangulat, mindenki nagyon igyekezett. Terveink szerint mostantól ősszel és tavasszal is szervezünk egy bajnokságot, bízom benne, hogy a következőre még többen veszik a bátorságot és nőni fog a résztvevők száma.
A megmérettetés végén senki sem távozott üres kézzel, az indulók helyezéstől függetlenül Várkertfürdő ajándékokat vehettek át, a dobogósok emellett fallabda bérlettel gazdagodtak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!