Újabb magabiztos Perutz győzelem


2016-05-07 21:31:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb magabiztos Perutz győzelem főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban a harmadik helyezett a 14. helyen állót fogadta, vagyis a Perutz FC otthonába Dudar látogatott. Az elmúlt hetek formája alapján a pápaiak várhatták kedvezőbb előjelekkel a két félidőt, hiszen az Úrkút elleni fiaskót leszámítva egész tavasszal jól és eredményesen játszanak Szabó Zoltánék, viszont a dudariak négy hete nyeretlenek, Veszprémben ráadásul egy 9-0-s pofonba szaladtak bele. Marton Miklós csapata ezzel szemben Gyulafirátótot öt góllal intézte el, legutóbbi három meccsükön 12 alkalommal voltak eredményesek. A mieink a Simon – Horváth, Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi, Bolla, Szabó Z., Mészáros – Nagy, Venczel kezdővel vágtak neki az első félidőnek, és ahogy az hazai pályán lenni szokott, mindjárt a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, Kovács felívelését Nagy fejelte Venczel elé, aki a kapu jobb oldalába lőtt 1-0. A folytatásban is kapuja elé szegezték a dudariakat a pápaiak, a 28. percben ennek meg is lett az eredménye: Iványi szerzett labdát a tizenhatos környékén, majd jó ütemben kiugratta a leshatáron Venczelt, a támadó egy az egyben vezette a labdát Tálos kapusra, majd higgadtan a jobb alsóba helyezett 2-0. A 37. percben Györkös beadása Mészároshoz került, aki Venczelhez centerezett, a csatár azonban öt méterről nem tudott a hálóba lőni, próbálkozása a gólvonalon álló Kissről szögeltre pattant. Az első félidő utolsó percében háromra nőtt a különbség, Györkös kapáslövését még bravúrral védte Tálos, a kipattanót viszont a jobb oldalon érkező Mészáros az üres kapuba lőtte 3-0. A második játékrészben sem változott a játék képe, Szabó sistergős kapufája után két távoli Barcza próbálkozást jegyezhettünk fel, mindkettőnél Simon a helyén volt. Negyed órával a lefújás előtt Venczel alakította ki a 4-0-s hazai sikert, miután Szabó passzát elhelyezte a kapu bal sarkában. A Perutz FC újabb magabiztos győzelmet könyvelhetett el, a vendégeknek semmi esélyt nem hagytak még a pontszerzésre sem.

Perutz FC – Dudar 4-0 (3-0) Gsz.: Venczel 3, Mészáros

Marton Miklós: Az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, nagyobb is lehetett volna a különbség, sajnos továbbra sem tudunk 90 percen keresztül koncentrálni. A második félidőbe belealudtunk, ráültünk az eredményre, ami nem jó, ezt leszámítva elégedett lehetek.

Perutz FC: Simon – Horváth (’70 Orovecz), Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi, Bolla (’78 Véber), Szabó Z., Mészáros (’67 Ughy) – Nagy (’62 Páli), Venczel

Dudar: Tálos – Kiss S., Vachtler, Kiss Cs. (’80 Horváth), Dávid, Papp (’46 Szemmelveisz)– Simon, Takács D., Takács P., Turner (’82 Bognár) – Barcza

A bajnokság Balatonfűzfőn folytatódik, május 16-án 19 órai kezdéssel Devecser látogat Pápára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!