A sérült gyermekekért futottak


2016-05-07 17:44:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A sérült gyermekekért futottak főképe
„Fuss ha jólesik” – tartja a mondás. Vagy jól esik? Hiszen esőből bizony igencsak kijutott a már ötödik alkalommal megrendezett tavaszi örömfutás résztvevőinek, szerencsére az égi áldás „csak” a bemelegítésnél tréfálta meg a résztvevőket, az öt kilométeres táv kezdetére ismét ragyogó napsütés köszöntött be, így minden adott volt ahhoz, hogy a Jason McIlvaine nevét viselő megmérettetés a korábbi alkalmakhoz hasonlóan idén is sikeres legyen. A szervezők ezúttal is készültek kísérőprogramokkal, volt táncbemutató, közös bemelegítés, véradás, floorball, valamint a picik a rendőr és tűzoltó autókkal közelebbről is megismerkedhettek. A futás idén is jótékony célt szolgált, nevezés nem volt, az indulók adományaikkal a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt támogathatták. Az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részvételükkel és adományaikkal támogatták e nemes kezdeményezést. Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoka úgy fogalmazott, az emlékezés és a jótékonykodás mellett az a célja a versenynek, hogy a bázison szolgáló külföldi és magyar katonák találkozhassanak a pápai lakosokkal, valamint közösen, jó hangulatban együtt sportolhassanak. A szervezőktől megtudtuk, az öt és két kilométeres versenyen, a sétán valamint a 400 méteres gyermekfutáson megközelítőleg 200-an vettek részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kategóriánként az első három helyezett vehette át jól megérdemelt jutalmait, majd a délután fénypontjaként Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka átadta az alapítvány képviselőjének a befolyt közel 300.000 forintot. Zsegraics Klára, az alapítvány kuratóriumi elnöke az ünnepélyes átadás után elmondta, a befolyó összegből a tervek szerint sporttábort szerveznek a gyerekeknek, illetve egy új konditerem felszerelését is szolgálja majd a pénz.
- Alapítványunk a tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal együtt élő, halmozottan sérült tanulók egészséges neveléséhez igyekszik segítséget nyújtani, biztosítani számukra a lehető legjobb körülményeket, mind személyi, mind tárgyi feltételeket. Nagyon köszönjük, hogy idén ránk esett a választás, ritkán kapunk támogatást, ezért minden egyes forintra nagy szükségünk van, ez a hatalmas összeg nagyon jó helyre került, nagyon hálásak vagyunk.

Az eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!