Együtt mulattak a nyugdíjasok


2016-05-06 21:30:19  | cikk: Babos Petra  | 


Együtt mulattak a nyugdíjasok főképe
Kora nyári idő, finom ebéd, zene, tánc és kötetlen beszélgetés - röviden így lehet jellemezni a mára már hagyományosnak mondható nyugdíjas majálist. A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete programjának negyedik éve a festői Malom-tó adott otthont.

Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, az egyesület számára a nyugdíjas nőnap mellett a majális a másik kiemelt rendezvényük, melyre az idén több mint 250 tag látogatott el.
-A közös beszélgetések során a tagok egymástól töltődnek, s ez nagyon fontos. Itt vannak a friss nyugdíjasok és az egészen régi tagok is, valaki 85 felett van, de jól érezzük magukat együtt, s ez a lényeg. Az új tagjaink örömmel vesznek részt a rendezvényeken, szívesen töltik velünk szabadidejüket, ami nagy elismerés számunkra – mondta Baán Éva.

A nyugdíjas majálisra Unger Tamás is kilátogatott, aki az egyesület legtöbb rendezvényén részt vesz. Az alpolgármester elmondta, mindig nagyon jól érzi magát ebben a közösségben, szívesen jön az egyesület programjaira.
-Jó érzés látni, hogy az egyesület ilyen mértékben tudja összefogni a tagokat, s tud újabb és újabb rendezvényeket kitalálni a város legnagyobb közösségeként. A legaktívabb egyesület, minden városi programon képviselteti magát, s szeretném, hogy ez a jövőben is így maradna – hangsúlyozta az alpolgármester, majd hozzáfűzte, az idei évben többször is köszöntötték Baán Évával a város 90 év feletti lakóit, s ott látszott, hogy mennyire nagy szükség van az egyesület támogatására, hiszen a 90 év felettiek sokszor elmondják, hogy magányosak - fogalmazott.

A nyugdíjasok igazán jól érezték magukat, sokan sétáltak a tó körül, beszélgettek, de táncra is perdültek az örökzöld slágerek hallatán.

Az elnöktől megtudtuk, a nyáron ismét Görögországba kirándulnak, ami szintén nagy népszerűségnek örvend immáron ötödik éve. Szeptember 3-án, a Fő téren nyugdíjas délutánt szerveznek, mivel jövőre lesz 25 éves az egyesület. A tagok annyira sokoldalúak, hogy ezt be kell mutatni, ezért mindenki kiviheti a portékáit a térre, ahol egy közös napot tölthetnek el.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!