Óvodások, kisiskolások a Lovasmajálison


2016-05-06 21:23:19  | cikk: Babos Petra  | 


Óvodások, kisiskolások a Lovasmajálison főképe
Hatodik éve szervezi meg a Pápai Lovas Club a nagy sikernek örvendő Lovasmajálist. A nulladik napon hagyományosan az óvodásoké és a kisiskolásoké a főszerep, hiszen ilyenkor a kicsik körbejárhatják a lovastelepet, barátkozhatnak a különböző háziállatokkal, felülhetnek a fogatokra, lovagolhatnak, korhű ruhákba bújhatnak, ugrálhatnak a szalmabálákon és ízelítőt kaphatnak a hétvége további színes programjaiból.

A mai napon több mint száz kisgyermek tapsolt a látványos és izgalmas lovasprodukcióknak, amelyet a Pápai Lovas Club tagjai díjugratással és lovagi tornával fűszereztek. A gyerekek tágra nyílt szemekkel kísérték a lovasokat és szurkoltak, tapsoltak, hangosan éljeneztek az egyes produkciók közben.
Kocsis László, a Lovasiskola üzemeltetője, a program főszervezője érdeklődésünkre elmondta, a nyílt nap célja, hogy a gyerekek már egész fiatal korban közelebb kerüljenek a lovakhoz és a lovagláshoz, megismerkedjenek az állatokkal, s így később nagyobb eséllyel térjenek vissza a Lovasiskolába, s válasszák sportáguknak a lovaglást, a fogathajtást.

Kalányos Evelin Vivien az Ugodi Általános Iskola diákja már másodszor vesz részt a Lovasmajálison, ami nagyon tetszik neki, mivel kedveli a lovakat. Egy kicsit fél is – vallotta be hírportálunknak - mert nagyon magasak az állatok és ezért picit félelmetesek is. A kislány tavaly is járt a rendezvényen a szüleivel, s reméli, idén is kilátogatnak majd a szombati programokra.

A nyílt nap ízelítőt adott a hétvége programjaiból is. A Lovasmajálison szombaton állatsimogató, póni galopp verseny, lovas torna, lovas polgárőr bemutató, zászlóforgatók, pónigalopp verseny, kutyabemutató és Mátyás-kori történelmi bemutató és előadás várja az érdeklődőket. A vasárnap a lovassporté: a díjugratásé lesz a főszerep.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!