Előttem legyen mindig út - Bagdi Bella koncert Pápán


2016-05-05 22:01:32  | cikk: Babos Petra  | 


Előttem legyen mindig út - Bagdi Bella koncert Pápán főképe
Pápán tartott tegnap este önfejlesztő, motivációs koncertet Előttem legyen mindig út címmel Bagdi Bella. Az est során a különféle élethelyzetek, életszakaszok megoldásaihoz, problémákhoz kaptak a hallgatók olyan útmutatókat a zenén keresztül, amelyek segíthetik őket egy adott helyzettel kapcsolatos pozitív elvárásaikat megerősíteni. A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, a magyarországi Boldogság Intézet vezetője, az országos ingyenes Boldogságprogram elindítója és szakmai vezetője, valamint a Boldogságórák kezdeményezője több mint száz településen működtet ingyenes Boldogság klubot, és zenekarával évek óta turnézik országszerte. Bagdi Bella idén tavasszal legújabb lemezét mutatja be több, mint 35 városban.
Tegnap délután a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolának átadta a Boldog Iskola címet, az estét pedig egy koncerttel koronázta meg a HEMO-ban. Mint mondta, az est során boldogságzenék csendültek fel, amelyek általában nagy hatást gyakorolnak a jelenlevőkre.

-A zene a limbikus rendszerre van hatással, ami az érzelmeinkért felelős. Amiről a zene szól, azon érzelmeket hívta elő a hallgatókból. Az „Előttem legyen mindig út” lemez célja, hogy átformáljon, megerősítsen, inspiráljon és bátorítson. Arra törekedtem, hogy a dalok megnyugtassák a lelket, javítsák a hangulatunkat és általánosságban hozzájáruljanak ahhoz, hogy jól legyünk, feloldódjon a bennünk lévő negatív feszültség – mondta Bagdi Bella.
"Szép világ, gyönyörű világ, áldj meg engem!"

Az előadó szerint nagyon fontos, mindig lássuk magunk előtt azt az utat, ahová szeretnénk eljutni. És nem elég csak látni, meg is kell erősíteni a hitünket a jó dolgokban, hogy abban bízzunk, hogy a legjobb dolgok várnak ránk ezen az úton.
-Engem is, mint sok más embert, úgy tanított édesanyám: „Készülj fel a legrosszabbra, akkor nem érhet csalódás.” Ez a hozzáállás azonban nem a boldogság felé vezető út, hiszen az élet legfőbb értelmét veszi el tőlünk, az örömteli mindennapok reménységét. Én sajnos mindig a legrosszabbra készültem, és tényleg mindig az is történet velem, 27 éves koromig kudarcok sorozata volt az életem. Itt jön be az én zeném, hogy mindig a legjobbra számítok, s énekelve sokkal könnyebb magamnak elmondani, s hallani – mondta.

Bagdi Bella úgy véli nem alakult ki még eddig a kultúránk arra, hogy az emberek megtanuljanak helyesen gondolkodni. Az, hogy hogyan érzik magukat a bőrünkben, nem mindegy. Az egyes emberek hatással vannak családjukra, házastársukra, gyermekeikre, barátaikra, kollégáikra és minden emberre, akivel kapcsolatba kerülnek. Fontos, hogy pozitívan álljanak a problémák elé is, és feltöltődjenek, hitet kapjanak a motivációhoz.
A boldogság Intézet vezetőjétől azt is megtudtuk, a nők befogadóbbak ezen programra, ami a pápai közönség soraiban is meglátszott, hiszen pár férfi kivételével zsúfolásig telt nőkkel a művelődési ház nagyterme.
Előttem mindíg legyen út!

Az életmód fejlesztő énekesnő azzal magyarázta, hogy az előadásain inkább idősebb hölgyek vannak jelen, hogy arra az életkorra már túl vannak az önmegmutatáson, a célok hajhászásán, s rájönnek, hogy ha ezt vagy azt elérik, mégsem biztos, hogy boldogabbak lesznek. Így egy idő után az ember elkezd a befelé keresni.
-Én úgy érzem, olyan emberek jönnek el, akik már a belső útjukon haladnak, vagy akik kezdők és krízisben vannak. Kell egy olyan hely, ahol a belső békét át tudjuk élni, szerintem ezt keresik a koncertemen is. Sokszor a holnaptól várunk valamit, ezért kimaradunk a jelenből, s azt gondoljuk, hogy ami éppen körbevesz minket, az nem tehet boldoggá, pedig ahhoz, hogy a boldogságot megtapasztaljuk, meg kell élni a belső megelégedést azzal, hogy már most körülvesz minket.

Bagdi Bella a koncerthez hozzáfűzte, reméli, mindenki, aki eljött, úgy tér haza, hogy előtte lesz egy út, amin haladni tud majd, hiszen est célja, hogy a nézők zenés pozitív megerősítések által feltöltődve új lendületet kapjanak az előttük álló céljaik eléréséhez, vagy problémáik megoldásához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!