Boldog Iskola az Erkel


2016-05-04 21:29:38  | cikk: Babos Petra  | 


Boldog Iskola az Erkel főképe
A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el a Boldogságóra programját, amely a pozitív pszichológia kutatásaira épül. A jövő kiegyensúlyozott, sikeres és elégedett generációja most fejlődik, így a gyakorlatias, kellemes és tartalmas élet elsajátításához szükséges játékos fizikai tevékenységek, pozitív szülői és nevelői megerősítés, az örömteli elfoglaltságokra való szoktatás nem várathat magára - ezt célozza meg a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézetének Boldogságóra programja is, melyhez eddig több mint 1300 pedagógus csatlakozott, és amelynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke. Azokat az iskolákat, ahol havonta egy boldogságórát megtartanak legalább egy csoporttal, és beépítik a programot a munkatervükbe, Boldog Iskola díjjal tünteti ki az alapítvány Boldogság Intézete. Így nyerte el a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola az országban másodikként a Boldog Iskola címet, melynek elismerő oklevelét ma délután adta át Bagdi Bella, a Boldogságóra Program vezetője.

Kindertné Surányi Lívia arról számolt be, a Pályázat Menedzserben olvasta a felhívást, hogy lehet pályázni a Boldog Iskola címre, ami nagyon megtetszett neki.
-Három alternatíva közül lehetett választani. Vagy egy videót készítünk, vagy boldogságfalat, ami motivációs üzeneteket tartalmaz, vagy egy fotómontázst az iskolai életről. Megtartottuk az első boldogságórát, majd elhatároztuk, hogy elkészítjük a boldogságfalat, amiben a diákok nagyon sokat segítettek. Úgy gondoltam, nemcsak a mi osztályunkban, hanem az egész iskolában vannak boldog gyerekek, így megcsináltuk a fotómontázst is. Három hét múlva hívtak telefonon, hogy gratulálnak, mi nyertük el másodikként a Boldog Iskola címet.
A pedagógus hozzátette, szerinte ez egy fontos cím, rangot ad az iskolának, s reméli még vonzóbbá teszi az intézményt a szülők és a kisdiákok számára is.
-Örülünk és hálásak vagyunk, hogy mi Boldog Iskola lehetünk – fogalmazott.
Jobb veled a világ

Bagdi Bella, az alapítvány elnöke kérdésünkre elmondta, a Boldog Iskola pályázat célja, hogy minél több oktatási intézmény bevezesse a boldogságórákat, ezzel is elősegítve egy boldogabb generáció felnövekvését. A foglalkozások célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a gyerekeknek arra, hogy könnyebben birkózzanak meg a problémákkal, könnyebben vegyék a kihívásokat, valamint a testi-lelki egészségmegőrzés tanulmányozására adjon lehetőséget. Mindezt nagyon szigorú, empirikus kutatásokkal támasztják alá. Vagyis az órák lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség elsajátítása.

Bagdi Bellát az iskola 2.z osztályosai nagy szeretettel és persze egy kis énekkel, a Jobb Veled a Világ című dallal várták, amit együtt énekeltek a művésznővel.
Bagdi Bella átadja a Boldog Iskola oklevelet

-Nagyon meghatódtam a kedves fogadtatástól, úgy látom nagyon jó helyre került a cím, hiszen itt mindenki sugárzik a boldogságtól, mosolyog és a termek is tele vannak szívekkel, amit jó érzés látni. Sosem találkoztunk még az erkelesekkel korábban, de mégis úgy érzem, egy család vagyunk. Örülök, hogy nekik adtuk másodikként a Boldog Iskola címet az országban, nagyon megérdemelték, hiszen ebben az iskolában olyan szellemiség van, amibe ez a program tökéletesen beleilleszkedik – mosolygott Bagdi Bella, s hozzáfűzte, egyedül senki nem lehet boldog, törekedni kell a jó közösségi életre, fontos, hogy a gyerekeinkért mindent megtegyünk, s megtanítsuk, hogyan is lehetnek boldogok.

-A boldogság az, amikor mindenki együtt van, és szeretetben tudunk élni. A barátság és az egymásra való odafigyelés is a boldogság része, ami a Földön a legfontosabb – fogalmazta meg Végh Máté és Mógor Dávid, az iskola két tanulója.
-Szeretem az osztálytársaimat és az iskolát. Örülök, ha boldogok a körülöttem élők – tette hozzá Balogh Ábel és Nagy Vivien.

Az ünnepség keretében Heizer Zoltánné Bagdi Bellát az iskola tiszteletbeli tagjának fogadta. Az iskola a 2016/2017-es tanévben boldogságórákat tart a tanterv keretében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!