Városi prózamondó verseny a Weöresben


2016-05-03 21:26:30  | cikk: Babos Petra  | 


Városi prózamondó verseny a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy a város és a környék általános iskolásainak meghirdetik a prózamondó versenyt. Horváth Attila, a verseny szervezője elmondta, a prózamondó verseny fontos szerepet tölt be az iskolai versenyek sorában, hiszen intézményükben a drámaoktatásnak kiemelt a jelentősége.

A megmérettetés négy korcsoportban zajlott, közel 30 diák részvételével ma délután.
A versenyzőket Mógor Adrienn intézményvezető köszöntötte, majd a produkciók következtek, melyeket három-háromtagú zsűri értékelt. Az alsó tagozatos bíráló bizottságban helyet foglalt M. Varga Veronika amatőr színész, Váminé Molnár Emma gyermek könyvtáros és Benserer Katalin nyugalmazott pedagógus. A felsős zsűriben a produkciókat Gosztola István versmondó, Szalai Imréné nyugalmazott pedagógus és Bognár József nyugalmazott igazgató értékelte.

Gosztola István kérdésünkre elmondta, a zsűri mindig úgy értékel, hogy a gyermeknek sikerélménye legyen. A zsűri ars poeticája, hogy a gyermek jó érzéssel menjen el, s ne riasszanak el senkit, aki kiállt és elmondta a szövegét. Oldott közegben, ha jól érzi magát a diák, akkor minden bizonnyal jól fog szerepelni.
A diákok a versenyre elsősorban meséket hoztak.

Mágocsi Barbara JacquelineWilson: Szerelmes lányok című művének egy részletét adta elő, ami nagyon tetszett neki. Barbara szerint nagyon fontos ilyen versenyen elindulni, hiszen, ha fel tudja kelteni a hallgató érdeklődését, akkor ő is elolvassa a művet, és akkor ő is egy kedves történettel ismerkedik meg. A fiatal lány sokat készült a megmérettetésre, reméli, sikeres lesz a szereplése.
A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!